Tepeden tırnağa her organı vuruyor

Kola ve gazlı içecekler tepeden tirnağa kadar her organı vuruyor. Bu asitli tutkudan vazgeçmek istemeyenleri, ileri yaşlarda ölümcül hastalıklar bekliyor...Sağlıksız olduğu hemen herkes tarafından bilinen kola ve gazlı içeceklerin zararları say say bitmiy

Tepeden tırnağa her organı vuruyor

Kola ve gazlı içecekler tepeden tirnağa kadar her organı vuruyor. Bu asitli tutkudan vazgeçmek istemeyenleri, ileri yaşlarda ölümcül hastalıklar bekliyor...

Sağlıksız olduğu hemen herkes tarafından bilinen kola ve gazlı içeceklerin zararları say say bitmiyor. Uzmanların 'uzak durun' uyarılarına rağmen bu asitli tutkudan vazgeçemeyenlerin haberimizi dikkatli okuması gerekiyor.
 
Çünkü, kola ve gazlı içecekler tepeden tırnağa kadar hemen her organımıza zarar veriyor. Yapılan son araştırmalara göre; bu içecekler, beynimizden dişlerimize, kalbimizden üreme organlarımıza kadar bütün vücudumuzu vuruyor. 
 
DİYETİ DE ZARARLI 
 
ABD'li uzmanlar da 10 yıl süren araştırmaları sonunda çarpıcı verilere ulaştı. Yaşları 50 ila 70 arasında değişen 265 bin erkek ve kadın üzerinde yapılan geniş çaplı araştırmada; kola ve gazlı içecek tüketenlerin sağlık durumlarına bakıldı. Buna göre kolalı içeceklerden günde 4 kutudan fazla içenlerde, içmeyenlere göre yüzde 30 daha fazla depresyon gözlendi. Diyet içeceklerde de risk yüksek çıktı. 
 
KANSERE DAVETİYE 
 
Araştırmacı Honglei Chen, aynı araştırmada günde 10 findan kahve içenlerin içmeyenlere göre sadece yüzde 10'unda depresyon belirtilerinin görüldüğünü söyledi. Kolalı içeceklerdeki şekerin kalp krizi, diyabet, kilo alma, kemik erimesi ve pankreas kanserine de yol açtığı ifade edildi. 
 
HER YUDUM RİSKLİ
 
Küçük-büyük birçok kişinin neredeyse her yemeğin yanında tükettiği kola; her içişte obez olma riskini 1.6 kat yükseltiyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler