TDK uyuşturucu türlerine ortak isim bulacak

Bonzai, eroin, kokain, Ecstasy dönemi bitiyor. Bakanlar, uyuşturucu türlerinin isimlerini kullanmamaları konusunda saha uzmanları tarafından uyarıldı. Konuyla ilgili çalışma başlatılması talimatı verilirken, Türk Dil Kurumu’na (TDK) da iletilecek olan pro

TDK uyuşturucu türlerine ortak isim bulacak
Bonzai, eroin, kokain, Ecstasy dönemi bitiyor. Bakanlar, uyuşturucu türlerinin isimlerini kullanmamaları konusunda saha uzmanları tarafından uyarıldı. Konuyla ilgili çalışma başlatılması talimatı verilirken, Türk Dil Kurumu’na (TDK) da iletilecek olan proje kabul görürse bu maddeler ya ‘uyuşturucu’ adı altında toplanacak ya da farklı bir tanımlama yapılacak. Çalışmanın gerekçesi ise “Farklı isimlerin çocukları meraklandırarak bu maddeleri denemeye itmesi” olarak belirtildi. Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının saha uzmanları, bakanlara bu isimleri basın önünde demeç verirken, katıldıkları televizyon programlarında kullanmamaları tavsiyesinde bulundu. 
 
‘ÇOCUKLAR MERAK EDİYOR’
 
Uzmanlar, uyuşturucu isimlerinin söylenmemesi konusundaki çalışmasını, “Farklı isimler çocukları meraklandırıyor ve bu maddeleri kullanmaya itiyor. Son dönemde çok sık gündeme gelen bonzai hakkındaki konuşmalar kokain, Ecstasy ve eroin gibi sentetik uyuşturucuları daha masum gösteriyor” sözleriyle savundu.
 
‘O İSİMLERİ ZİKRETMİYORUZ’
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da “Sözü edilen sentetik uyuşturucu maddelerinin adının zikredilmemesi gerektiğini birlikte çalıştığımız uzmanlar bize söylediler. O isimleri zikretmiyoruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler