Takma diş devri bitiyor

Çalışmada beklenen başarının sağlanması halinde takma dişler tarihe karışacak, kök hücreler kişilerin damağına enjekte edilmesiyle diş eti dokusu ve dişlerin kendiliğinden oluşması sağlanabilecek.Japonya’daki Geriatri ve Gerontoloji Merkezi’nden Dr. Misak

Takma diş devri bitiyor

Çalışmada beklenen başarının sağlanması halinde takma dişler tarihe karışacak, kök hücreler kişilerin damağına enjekte edilmesiyle diş eti dokusu ve dişlerin kendiliğinden oluşması sağlanabilecek.

Japonya’daki Geriatri ve Gerontoloji Merkezi’nden Dr. Misako Nakaşima, diş çürüklerinin ve enfeksiyonlarının diş kaybının yanı sıra kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarını tetiklediğini,  kök hücre tedavisinin önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

İlk aşamada köpekler üzerinde araştırma yapan bilim insanları, sonuçların olumlu olması üzerine yöntemin insanlar üzerinde de işe yarayacağı konusunda umutlu olduklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık