Suyun fazlası da zararlı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Çamsarı, kış aylarında vücudun su ihtiyacının günlük 1-1,5 litre, yazın terlemelerle birlikte 2-2,5 litreye çıktığı bilgisini verdi.Çamsarı, "Günde 4-6 litre su içenler va

Suyun fazlası da zararlı!


Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Çamsarı, kış aylarında vücudun su ihtiyacının günlük 1-1,5 litre, yazın terlemelerle birlikte 2-2,5 litreye çıktığı bilgisini verdi.

Çamsarı, "Günde 4-6 litre su içenler var. Sağlıklı bir bünye zaten susadığında, vücudun suya ihtiyacı olduğunda beyni uyarır ve o kişi gider su içer. Yaşlı insanlarda susama duygu su körleşir. Bunların bir miktar dahasu alması gerekir. 3-4 litre su içilmesine gerek yok. Vücudun su ihtiyacı ne kadarsa o kadar içilmeli" diye konuştu.

Çamsarı, ''Cebinde sürekli su şişesiyle gezmeye gerek yok. Vücut gerektiği kadar su almalı. Aşırı su tüketimi böbreğe gereksiz yük bindiriyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık