Sümela Manastırı'ndaki ayin açıklaması

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sümela'nın 88 yıl aradan sonra yılda bir kez ayine açılmasının anlık değil, yaklaşık bir yıllık çalışmanın ürünü olduğunu ifade ederek, "Sümela'nın yılda bir kez de olsa bizim kontrolümüzde ayine açılması Türkiye'nin dünyada

Sümela Manastırı'ndaki ayin açıklaması
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sümela'nın 88 yıl aradan sonra yılda bir kez ayine açılmasının anlık değil, yaklaşık bir yıllık çalışmanın ürünü olduğunu ifade ederek, "Sümela'nın yılda bir kez de olsa bizim kontrolümüzde ayine açılması Türkiye'nin dünyadaki imajına önemli katkı sağladı ve dış politikada ülkemizin elini güçlendirdi" dedi.
 
Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Vali Kızılcık, veda ziyaretleri kapsamında bir grup gazeteciyi makamında kabul etti.
 
Kızılcık, buradaki konuşmasında, Batman Valiliği görevinin ardından yaklaşık 4.5 yıl Trabzon'da görev yaptığını belirterek, "Trabzon'a atandıktan sonra valilikteki kapıdan içeri girdiğim günden itibaren kamu görevlisi olmam sebebiyle bir gün görevimi tamamlayıp buradan ayrılacağımı biliyordum. O sebeple görev değişikliğim süpriz olmadı" dedi.
 
Trabzon'da görev yaparken toplumun tüm kesimleri ile uyumlu çalışmaya özen gösterdiğini anlatan Kızılcık, "Burada Trabzon ve ülkemiz nasıl gelişir, nasıl kalkınır, bunun için ne yapabiliriz onun için çaba gösterdim. Ben projeci bir valiyim, eskiye takılmam. Eskiden bir iş böyle yapılıyordu ben de devam edeyim düşüncesi içinde olmadım. Hep ileriye dönük ve proje kapsamında çalışmalar yaptım" diye konuştu.
 
Kızılcık, Trabzon'a lojistik merkez kurma, turizm ve bioenerji konularında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:
 
"Her şeyden önce Trabzon Türkiye'nin yaşanabilir 4. şehri oldu. Bunu yapmadan zaten hiçbir şey yapılamaz. Bu bile başlı başına kente yapılan önemli bir hizmettir. Lojistik merkez, bioenerji ve turizm konularında önemli çalışmalara imza atarak şehrin adının dünyada anılır hale gelmesine katkı sağladık. Lojistik merkez konusunda yaptığımız çalışmalar emsal teşkil etti. Lojistik merkezin önemi çalışmalarımızın ardından daha iyi anlaşıldı. Bu konunun önemini ilk kez biz gündeme getirdik. Şu anda lojistik merkezle ilgili tüm çalışmalar hazır. Bu merkezin hayata geçmesi için sadece bürokrasinin onayı gerekiyor"
 
-Sümela'nın ayine açılma süreci
 
Kızılcık, kentte turizm alanında da önemli adımlar attıklarını söyleyerek, şunları ifade etti:
 
"Trabzon'a gelen turist sayısında başta Arap ülkelerinden olmak üzere çok ciddi artışlar var. Bu artış turizmdeki çalışmalarımızın başarılı olduğunu göstermektedir. Bilindiği gibi 2010 yılında Maçka ilçesindeki tarihi Sümala Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra yılda bir kez ayine izin verildi. Sümela'nın ibadete açılması anlık bir karar değildi. Bu konuda yaklaşık bir yıllık çalışma yapılıp, karşı çıkanların görüşü de alınarak ayine izin verildi."
 
Sümala'nın ayine açılması sürecinin buna karşı çıkanların da görüşü alınarak başarıyla sonuçlandığını anlatan Kızılcık, "Bu konuda bazı kişiler bana 'bu konulara fazla girmemem ve risk almamam' konusunda uyarılar yapılmasına rağmen Sümela'nın ayine açılma sürecini tereyağından kıl çeker gibi, kimseyi incitmeden, kırmadan başarıyla sonuçlandırdık ve Sümela'nın yılda bir kez de olsa bizim kontrolümüzde ayine açılması Türkiye'nin dünyadaki imajına önemli bir katkı sağladı ve dış politikada ülkemizin elini güçlendirdi" dedi.
 
- "Trabzon benim kemale erdiğim kenttir"
 
Valii Kızılcık, son valiler kararnamesi ile merkeze alındığını ve ailesiyle Ankara'da yaşayacağını ifade ederek, "Fatih Sultan Mehmet'in fethetttiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup çocukluğunu geçirdiği Trabzon benim için çok büyük anlam ifade eden, çok değerli bir kent. Daha önce de çeşitli görevlerde bulundum ama Trabzon benim olgunlaştığım ve kemale erdiğim kenttir" ifadesini kullandı.
 
Trabzon'dan ayrılacağı için üzüldüğünü seyleyen Kızılcık, "Trabzon'dan ayrılacağıma insan olmam hasebiyle üzülüyorum ama görevimi layıkıyla yaptığım için içim rahat ancak bizler profesyonel insanlarız. Bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışırız. Bundan sonra yurt içinde yurt dışında Ankara'da olur fark etmez verilen görevi ülkemiz için yerine getirmeye hazırız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık