Spor yapacağım derken sağlığınızdan olmayın!..

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, spor yaralanmalarına karşı uyarılarda bulunarak, 'Çapraz bağ yaralanmaları iyi tedavi edilmezse ileride çok büyük sıkıntılara yol açar' dedi.Karaoğlu, spor yaralanmalarına dikkat çekerek, “Spor hay

Spor yapacağım derken sağlığınızdan olmayın!..

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, spor yaralanmalarına karşı uyarılarda bulunarak, 'Çapraz bağ yaralanmaları iyi tedavi edilmezse ileride çok büyük sıkıntılara yol açar' dedi.

Karaoğlu, spor yaralanmalarına dikkat çekerek, “Spor hayatımızın bir parçasıdır. Gün geçtikçe de artan bir şekilde yapılmaktadır. Tabii spor arttıkça yaralanmalar da karşımıza daha sık çıkmaktadır. Bunlar için mutlaka profesyonel düzeyde spor yapmaya gerek yok. Amatörce yapılan sporlarda da birçok yaralanmalar gözüküyor. Ayak bileği burkmaları ve diz yaralanmaları, menisküs yırtıkları, çapraz bağ yırtıkları gibi çok sık olarak karşımıza çıkmaktadır. İyi tedavi edilmedikleri taktirde de birtakım sıkıntılarla, sakatlıklarla kalıcı olarak seyredebilmektedir.

Dolayısıyla tedavilerinin iyi yapılması lazım. Çok detaya girmeden öncelikle ilk yardım olarak ne yapılması gerektiğinden bahsedecek olursak, bunu herkesin bilmesi ve hemen uygulaması çok faydalı olacağı için özellikle vurguladım. Spor yaralanmalarında genel olarak yapılacak ilk yardımda mutlaka bir soğuk uygulaması, o bölgenin kompres bandajlanması, yüksek tutulması ve istirahata alınması ve o bölgeye yüklenmemesi gerekiyor. Basit yaralanmalar, ufak tefek ezikler, burkulmalarda sadece bunlar uygulanarak da iyileşilebilir. Dolayısıyla bunları ihmal etmemek lazım ama yaralanmaların ciddi olduğu kanaati varsa mutlaka bir uzman doktorun muayenesine başvurmak lazım. Basit yaralanmalar sadece buz uygulayarak, yüksekte tutarak, bandajlama yaparak rahatlıkla tedavi edilebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık