Spor kalbi korumuyor!

ABD’deki Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmada egzersizin her zaman kalbi korumadığı hatta “bazı kalplere” zararlı olduğu belirlendi. Düzenli egzersiz yapan 1687 kişi üzerinde yapılan ve sonuçları tıp dergisi “PLoS”ta yayınlanan 6 ayrı ara

Spor kalbi korumuyor!

ABD’deki Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmada egzersizin her zaman kalbi korumadığı hatta “bazı kalplere” zararlı olduğu belirlendi. 

Düzenli egzersiz yapan 1687 kişi üzerinde yapılan ve sonuçları tıp dergisi “PLoS”ta yayınlanan 6 ayrı araştırmaya göre egzersiz her 10 kişiden birinde tansiyon, ensülin ve iyi kolesterol seviyesinde olumsuz etki yapıyor. 
 
Araştırmada düzenli egzersiz yapan kişilerde kalp hastalığına yol açacak bu risk unsurlarından ikisinin birden var olduğu da belirlendi. İngiltere’de geçen yıl yapılan araştırmada 43 yıldır spor yapan, uzun mesafe koşan atletlerin yüzde 50’sinin kalbinde hasar tespit edilmişti. 
 
RİTMİ BOZUYOR
 
Geçen yıl ABD’deki Saint Luke Hastanesi tarafından yaptırılan araştırmada isemaraton gibi vücudu aşırı yoran “ağır” sporların kalpte kalıcı zarara ve ritim bozukluğuna yol açtığı sonucuna varılmıştı. Son araştırmanın normal ölçütte yapılan günlük egzersizlere odaklı olması spor ve kalp ilişkisine yeni bir boyut kazandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler