Siyah üzüm yumurtalık kistine doğal çözüm.

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda siyah üzüm tüketmenin; kadınlarda adet düzensizliği, kısırlık, düşük yapma gibi birçok soruna neden olan, yumurtalıklarda oluşan kistleri tedavi edici etkisi olduğu tespit edildi.Araştırmanın yürütücülerin

Siyah üzüm yumurtalık kistine doğal çözüm.

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda siyah üzüm tüketmenin; kadınlarda adet düzensizliği, kısırlık, düşük yapma gibi birçok soruna neden olan, yumurtalıklarda oluşan kistleri tedavi edici etkisi olduğu tespit edildi.

Araştırmanın yürütücülerinden İstanbul Bilim Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Deneysel Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş, yaptığı açıklamada, Polikistik Over Sendromu’nun (PKOS) en yaygın kadın hastalığı olduğunu ve yaptıkları araştırmalar sonucunda en fazla siyah üzümde bulunan “resveratrol” adlı bileşiğin bu hastalığı tedavi ettiğini belirtti.

PKOS hastalığının kadınlar arasında yüzde 5 ila 10 oranında görüldüğünü vurgulayan Dr. Erbaş, adet düzensizliği, sivilce, obezite, insülin direnci, kıllanma, kısırlık, düşük riskinde artma gibi sorunlara neden olduğunu, ayrıca damar sertliği, rahim ve meme kanseri riskini de artırdığını belirtti. Çalışma 2014 yılında başlatıldı ve 6 ay boyunca PKOS modeli oluşturulan fareler üzerinde uygulandı.

Deney farelerde etkili oldu

Çalışma süreci hakkında bilgi veren Dr. Erbaş, şunları söyledi: “PKOS modeli oluşturulan deney farelerinde yumurtalıklar büyüdü, kistler gelişti, yumurtlama bozuldu, insulin direnci ve obezite meydana geldi. Resveratrol tedavisi verilen PCOS hastası farelerde yumurtalık kistleri kayboldu. Yumurtlama işlevi tekrar başladı ayrıca insülin direnci azaldı.

Resveratrol en fazla siyah üzümde ayrıca kayısı, üzüm, dut, erik, fındık, elma gibi birçok meyvede de bulunan polifenol bileşiğidir. İltihap azaltıcı etkisi de bulunmaktadır. Bu nedenle damar sertliği, kanser, Alzheimer hastalığına karşı da koruyucudur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler