Sigara tiryakileri dikkat! Prostat...

 Sigara tiryakilerinde ameliyattan sonra prostat kanserinin nüks etme riskinin 2 kat fazla olduğu belirlendi.  Amerikalı ve Avrupalı bilim adamları radikal prostatektomi adı verilen ameliyatla prostatı alınan kanserli 7 bin 191 kişinin verilerini inceledi

Sigara tiryakileri dikkat! Prostat...
 Sigara tiryakilerinde ameliyattan sonra prostat kanserinin nüks etme riskinin 2 kat fazla olduğu belirlendi. 
 
Amerikalı ve Avrupalı bilim adamları radikal prostatektomi adı verilen ameliyatla prostatı alınan kanserli 7 bin 191 kişinin verilerini inceledi. Bu hastalardan yüzde 34,9'unun hiç sigara içmediği, yüzde 31,6'sının sigarayı bıraktığı, yüzde 33,5'inin tiryaki olduğu belirtildi. 
 
Ameliyattan sonra ortalama 28 ay sağlık durumu değerlendirilen hastalardan tiryakilerin tekrar kansere yakalanma riskinin hiç sigara içmeyenlerden 2 kat fazla olduğu ortaya çıktı. 
 
Araştırma sonunda 10 yıl içinde sigarayı bırakanlarda da kanserin tekrarlama riskinin tiryakilerle neredeyse aynı olduğu saptandı.
 
Bilim adamları, 10 yılı aşkın süredir sigara içmeyenlerde ise riskin azaldığını vurguladı.
 
Araştırmanın sonuçları İspanya'da düzenlenen Avrupa Üroloji Derneği'nin konferansında sunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler