Sigara içenler dikkat!

Sigara içenlerin vücudunda biriken nikotinin etkileri yıllarca devam edebilir. Devam eden etkiler doğrultusunda bireylerde çeşitli semptomlara raslanmaktadır. Örneğin bireylerde kriz anında meydana gelen aşırı sinir, bireyin hem duygusal ilişkilerine hem

Sigara içenler dikkat!

Sigara içenlerin vücudunda biriken nikotinin etkileri yıllarca devam edebilir. Devam eden etkiler doğrultusunda bireylerde çeşitli semptomlara raslanmaktadır. Örneğin bireylerde kriz anında meydana gelen aşırı sinir, bireyin hem duygusal ilişkilerine hem de fiziksel sağlığına zarar verir.

Siz de uzun yıllar boyunca sigara kullanıp artık sigarayı bıraktıysanız ve artık vücudunuzu nikotinden arındırmak istiyorsanız bazı besinler sayesinde bunu yapabilirsiniz. Uzmanlar birçok faydası bulunan bu besinlerin içinde bulunan maddelerin nikotini bünyeden temizlediğini söylüyor.

İşte o besinler...

Isırgan

Isırgan bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içerir. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.

Havuç suyu

Sigara tiryakisiyseniz her içtiğiniz sigaradaki nikotinin vücudunuzda 3 gün kaldığını unutmayın. Cilde zarar veren nikotinin bu etkisine karşı havuç suyu içebilirsiniz. Vitaminler açısından zengin olan havuç suyu cildin kendini yenilemesini ve nikotinden arınmasını sağlar.,

14310056820.47466300-001.jpg

Kivi

Kivi, nikotini vücuttan atmanızı sağlar ve bol miktarda vitamin içerir.

Su

Su, vücuttaki zehirli maddelerin atılması için çok önemlidir. Vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması zorlaşır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık