SGK bir skandalı ortaya çıkardı

 Türkiye’de devlet hastanelerinde yapılmasına rağmen yüzlerce hastanın tahlilerinin yurtdışına gönderildiği ortaya çıktı. Hastaların tedavi için Almanya, İsviçre gibi ülkelerde binlerce euro harcadığı belirlendi. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu

SGK bir skandalı ortaya çıkardı

 

Türkiye’de devlet hastanelerinde yapılmasına rağmen yüzlerce hastanın tahlilerinin yurtdışına gönderildiği ortaya çıktı.
 
Hastaların tedavi için Almanya, İsviçre gibi ülkelerde binlerce euro harcadığı belirlendi.
 
Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından düzenlenen "Yurt dışında yapılmak üzere gönderilen tetkik ve tahlillerin yurtiçinde yapılabilir hale getirilmesi projesi" toplantısından skandal çıktı Türkiye'deki hastanelerde yapılmasına rağmen bazı tahlillerin yurtdışına gönderildiği belirlendi.
 
Metabolik, genetik ve kan hastalıklarının şifa bulması için tahlil peşine düşenler, Sağlık Bakanlığı tarafından yönlendiriliyor. Bakanlıktan vatandaşlara tahlillerin Türkiye'de yapılmadığına dair onay veriliyor. Vatandaşlar Avrupa'da tahlil yaptıracakları ülkelerin yolunu tutuyor.
 
GİTMEYE GEREK YOK 
 
Türkiye'de yapıldığı halde gönderilen tahlillerin listesi 200'ü buluyor. Bu tahlillerin 184'ünü vatandaş kendi cebinden öderken, 12'sinin faturası Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor.
 
Örneğin mitokondiriyal hastalık tanısı sebebiyle vatandaşlar 23 defa Avrupa ülkelerine, 4 defa İsviçre'ye gidiyor. 1000 euro ve 825 İsviçre Frangı karşılığında testleri yaptırıyorlar.
 
Hacettepe Hastanesi’nde 400 TL
 
Vatandaşların vize alarak yol masrafına sebep olan uygulamanın sona ermesi için 'bürokrat engelinin' kaldırılması talep edildi.
 
Vatandaşların hastalıkları için Avrupa ülkelerine gitmesine gerek olmadığı da tutanaklara geçti. İstanbul Cerrahpaşa, Çapa, Marmara, Gazi, Hacettepe, Ege, Çukurova üniversitelerinin tıp fakültesi hastanelerinde kan, metobalizma ve genetik hastalıkların tahlillerinin yapıldığı belirtildi. Türkiye'de Hacettepe ve Gazi Hastaneleri'nde bu tahliller 400 liraya yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık