Şeker hastalarına müjde!

Yeni keşfedilen bir hormonun vücuttaki insülin seviyesini yükseltme özelliği olduğu belirtildi.Milyonlarca şeker hastasını günlük iğne yapmaktan kurtaracak bir keşif yapıldı. Uzmanlar günde birkaç kez iğne vurmak yerine yılda bir kere alınacak bir ilaçla

Şeker hastalarına müjde!

Yeni keşfedilen bir hormonun vücuttaki insülin seviyesini yükseltme özelliği olduğu belirtildi.

Milyonlarca şeker hastasını günlük iğne yapmaktan kurtaracak bir keşif yapıldı. Uzmanlar günde birkaç kez iğne vurmak yerine yılda bir kere alınacak bir ilaçla bu sorunu çözebileceklerini iddia etti.

Bir hormon keşfeden bilim insanları, bu hormonun insülin yapan hücreleri 30 kata kadar çoğalttığını ifade etti. Uzmanlar bu hormonun tip-2 diyabetli hastalarına önemli kolaylık sağlayacağını düşünüyor. Bu hastalık türü kilo almayla tetikleniyor ve obez insanlarda yaygın şekilde görülüyor.

GÜNLÜK İĞNE YAPMAK YERİNE...

Harvard Üniversitesi'nden bir grup uzman bu işaretler ışığında betatropin hormonunun tip-2 diyabet hastalığını durdurma gücünün olabileceğini belirtti. Uzmanlar "Sonuçta günde üç kere insülin iğnesi almak yerine haftada veya ayda çok iyimser bir bakışla yılda bir kere bu hormon alınacak" açıklamasını yaptı.

Tip-2 hastalarında veya diyabet başlangıcı olan yetişkinlerde pankreas hücreleri şekeri enerjiye çevirecek yaşamsal hormon olan insülini yeterince yapmaz. Böylelikle insülin görevini tam olarak yapamaz.

Amerikalı bilim insanları keşfettikleri bu hormonun vücutta insülin üretimini artıracağını ileri sürüyor.

Cell dergisinde yayımlanan çalışmada fareler üzerinde yapılan deney anlatıldı. Farelere verilen bu hormon onlarda insülin üreten beta hücrelerinin sayısını 30 kata kadar artırdı.

Ayrıca çok fazla üretilen bu yeni hücreler sadece ihtiyaç duyulan insülini üretti. Bu da kanda çok daha doğal şeker seviyesini ve sağlığı beraberinde getirdi.

Prof. Doug Melton çalışmada elde edilen sonucun heyecan verici olduğunu söyledi ve fikirlerinin çok basit olduğunu belirtti ve "Tip-2 diyabet hastalarına bu hormonu sağladığımızda daha fazla insülin üreten hücre oluşacak ve diyabetin ilerleyişi durmasa da yavaşlayacak. İlaç firmaları şimdiden bu buluşun üzerine atladı ve üç yıl içinde insanlar üzerinde denenecek" şeklinde araştırma sonucunu açıkladı.

Ancak bu yeni yöntemin piyasaya çıkma süresinin 10 yılı bulabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler