Samsun Gazi Hastanesi'nde bir ilk

Samsun'da Gazi Devlet Hastanesi'nde ilk olarak flexible üreteroskopi yöntemiyle ameliyatsız böbrek taşı tedavisi yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Ulubay, flexible üreteroskopi

Samsun Gazi Hastanesi'nde bir ilk

Samsun'da Gazi Devlet Hastanesi'nde ilk olarak flexible üreteroskopi yöntemiyle ameliyatsız böbrek taşı tedavisi yapılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Ulubay, flexible üreteroskopiyi hastanelerinde ilk defa uyguladıklarını söyledi. Opr. Dr. Mahmut Ulubay, "Bu tür hastaları daha önceden üniversiteye gönderiyorduk. Bu tedavinin hastalar için iyi yanı, böbrekte bulunan 2 santimden küçük olan taşlar için hastayı ameliyat etmeden doğal yollardan taşları alıyoruz. Hastanın idrar yolundan girerek lazer yoluyla taşı kırıyoruz. Bunun en önemli özellikleri ise hasta aynı gün taburcu olup gidebiliyor. Böbrek ameliyatlarında kanama gibi durumlar bu yöntemde hemen hemen hiç olmuyor. Kilolu hastalar için de bu yöntem çok uygun oluyor" dedi.

Ameliyatsız böbrek taşı tedavisi Gazi Devlet Hastanesi'nde bugün ilk kez başarıyla gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık