Sağlıkçıların maaşları arttı!

Sağlık Bakanlığı, personeline 2009 yılında 80 milyon TL nöbet ücreti ödenirken, yapılan düzenleme ile bu rakam 2010 yılında yüzde 150 arttırılarak 200 milyon TL'ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı vatandaş memnuniyetinin yanı sıra, sağlık personelinin de motiva

Sağlıkçıların maaşları arttı!

Sağlık Bakanlığı, personeline 2009 yılında 80 milyon TL nöbet ücreti ödenirken, yapılan düzenleme ile bu rakam 2010 yılında yüzde 150 arttırılarak 200 milyon TL'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı vatandaş memnuniyetinin yanı sıra, sağlık personelinin de motivasyonunu artırmak için değişiklikler yapıyor.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Atasever, nöbet ücretlerindeki değişikliklerle ilgili olarak, sözleşmeli personelin nöbet ücreti alabileceğinin müjdesini verdi.

Atasever, halk arasında "Tam Gün" Yasası olarak bilinen ve 30 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazete yayımlanan, "Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 10. Maddesi ile sağlık personelinin nöbet ücretlerini düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ilgili maddesinde değişiklikler yapıldığını anımsattı.

30 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olan söz konusu değişikleri aktaran Atasever, "Ağız ve Diş sağlığı merkezleri ile 112 acilde çalışan personele de nöbet ücreti alabilme hakkı getirildi. Nöbet ücret ödemelerindeki üst sınır olan 80 saat 130 saate çıkarıldı. Nöbet ücretini alabilmek için en az kesintisiz 8 saat olan nöbet tutma zorunluluğu 6 saate indirildi. İcap nöbetleri için ödenecek saatlik tutar, normal nöbet ücretinin yüzde 30'undan yüzde 40'ına yükseltildi. Sağlık personeli dışındaki diğer personele de nöbet ücreti alma hakkı getirildi. Ayrıca nöbet saat ücretleri önemli ölçüde artırıldı" bilgisini verdi.

-"2009'DA 80, 2010'DA İSE 200 MİLYON TL NÖBET ÜCRETİ ÖDENDİ"-

Nöbet ücretlerinde ciddi artışlar olduğunu ifade eden Atasever, şunları kaydetti:

"Bir asistan hekimin bir ayda alabileceği nöbet ücreti yüzde 166 artırılarak 273 TL'den 725 TL'ye, lise mezunu bir hemşirenin bir ayda alabileceği nöbet ücreti yüzde 171 artırılarak 149 TL'den 403 TL'ye çıkarıldı.

Sağlık Bakanlığı, personeline 2009 yılında 80 milyon TL nöbet ücreti ödenirken, yapılan düzenleme ile bu rakam 2010 yılında yüzde 150 arttırılarak 200 milyon TL'ye yükseldi. "

-"SÖZLEŞMELİ PERSONELE NÖBET ÜCRETİ ÖDENECEK"-

4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personele, Kanunun yürürlüğe girdiği 30 Ocak tarihinden itibaren herhangi bir başvuruya gerek kalmadan nöbet ücreti ödeneceğinin tüm birimlere anlatan Atasever, "Nöbet ücreti ödemesine ilişkin kanun değişikliği 30 ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğinden dolayı, daha önce nöbet ücreti almaya hak kazandığı halde kendisine nöbet ücreti ödenmeyen 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personellerin hak etmiş olduğu nöbet ücretleri de idarelerimizce 15 gün içerisinde ödendi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler