Sağlık çalışanları şehit sayılsın...

 Mevcut başkan Dr. Yakup Aslan’ın yeniden aday olduğu seçimler öncesi konuşan Aslan, gelecek dönemde doktorların haklarını daha çok savunacaklarını söyledi.Dr. Aslan, “Politikacıların siyasi rant kaygısını bir yana bırakmaları gerektiğini ifade ederek”  S

Sağlık çalışanları şehit sayılsın...

 

Mevcut başkan Dr. Yakup Aslan’ın yeniden aday olduğu seçimler öncesi konuşan Aslan, gelecek dönemde doktorların haklarını daha çok savunacaklarını söyledi.

Dr. Aslan, “Politikacıların siyasi rant kaygısını bir yana bırakmaları gerektiğini ifade ederek”  Siyasiler Sağlıkta Şiddet Yasasını acilen çıkarmalıdır. Hekim Hakları birimleri kurulmalı ve doktorlara sendikalaşma hakkı tanımalıdır. Görevi başında vefat eden veya katledilen sağlık çalışanlarına da şehitlik payesi verilmelidir” dedi. 

Tabipler Odasının Siyaset Üstü bir tavır sergileyeceğini söyleyen Başkan Adayı Yakup Aslan “Devlet kurumlarında ya da özel sektörde hekimlerin köleleştirilmesine karşıyız. Özellikle İş yeri hekimliğinin taşeronlaştırılmasına, performans sistemine, aile hekimlerine ceza puanı verilmesine de karşıyız. Göreve yeniden seçildiğimizde bunlarla bizzat ilgilenip, işin takipçisi olacağız” dedi.

Öte yandan Trabzon Tabipler Odası Başkanlığı’na mevcut başkan Dr. Yakup Aslan’ın dışında Dr. Ahmet Sarı’da aday. Pazar günü yapılacak seçilmelerin çekişmeli geçmesi bekleniyor. Seçimler 09.00- 17.00 saatleri arası Trabzon Tabip Odası’nın Bayraktarlar İş Merkezi’nin 3’üncü katın da bulunan derneğinde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık