Sağlık Bakanlığı'ndan soğuk hava uyarısı

Sağlık Bakanlığı yazın verilen kiloların kışın alınmaması için hamur işi ve tatlılar yerine meyve-sebze tüketilmesini tavsiye etti. Bakanlık obeziteyle mücadele için yurt çapında alarma geçmiş durumda... "Çok iştahlıyım" diyenler için de "Bu isteğinizi yü

Sağlık Bakanlığı'ndan soğuk hava uyarısı
Sağlık Bakanlığı yazın verilen kiloların kışın alınmaması için hamur işi ve tatlılar yerine meyve-sebze tüketilmesini tavsiye etti. Bakanlık obeziteyle mücadele için yurt çapında alarma geçmiş durumda...
 
"Çok iştahlıyım" diyenler için de "Bu isteğinizi yürüyüş gibi farklı aktivitelere yönlendirin" önerisi geldi.
 
Sağlık Bakanlığı obezite ile mücadele kapsamında "70 soru 70 cevap" isimli kitapçık hazırladı. Kitapçıkta genellikle obeziteden kaçınma ve nasıl sağlıklı zayıflanabileceğine dair soru ve cevaplar yer aldı. Kitapçıkta "Yazın kilo verip kışın tekrar alıyorum.  Az yemek yiyorum ama yine de zayıflayamıyorum. Çok iştahlıyım. Sık sık atıştırıyorum ve kilo alıyorum" gibi sorulara cevap verildi.
 
KALORİSİ DÜŞÜK OLSUN
 
"Çok iştahlıyım. Sık sık atıştırıyorum ve kilo alıyorum" sorusuna bakanlık "Sıkıldığınız zaman yemek yemek istiyorsanız bu isteğinizi başka aktivitelere yönlendirin" tavsiyesi yaptı. Atıştırmalık besinleri evde ve işyerinizde bulundurmayın önerisinde bulunan bakanlık bunun yerine meyve-sebze ile kalorisi düşük yiyeceklerin alınması gerektiğini aktardı.
 
SOĞUK HAVA İŞTAH AÇAR
 
İklim koşullarının vücut ısısını etkilediğini belirten bakanlık, sıcaklığın her 10 derece düşüşünde enerji ihtiyacının yüzde 5 oranında arttığını kaydetti. Enerji ihtiyacını karşılanmak için kışın daha fazla yemek yeme gereksinimi oluştuğunu aktaran bakanlık bu mevsimde tatlı, hamur işi gibi besinlerin tercih edildiğini hatırlattı. Gündüz sürelerinin kısalmasıyla fiziksel aktivite oranında da azalma olduğuna işaret eden bakanlık bu durumun şişmanlığa neden olduğunu bildirdi.
 
Kilonun tek nedeni yemek değil
 
Az yemek yenildiği halde kilo kaybı oluşmamasının birçok nedeni olabileceğine atıfta bulanan bakanlık bunları genetik faktörler, metabolizmanın hızlı ya da yavaş çalışması ve egzersiz alışkanlıkları olarak sıraladı. Bakanlık kilo alımının nedenini öğrenmek için hekime başvurun tavsiyesi yaptı.
 
Şok diyetlerin yan etkileri çok
 
"Çok düşük kalori içeren şok diyetlerle kilo vermenin sakıncası var mıdır?" sorusana cevap veren bakanlık bu yöntemin çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğine işaret etti. Şok diyetli yiyeceklerin kısa zamanda hızlı kilo kaybına neden olduğunu bildiren bakanlık baş ağrısı, yorgunluk, kalp ritminde bozukluk, tansiyon düşüklüğü, saç dökülmesi gibi yan etkilerinin olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler