Sağlık Bakanlığı cezalar artsın dedi!

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları önlemek için çalışmalara devam ediyor. Yürüttüğü çalışmalar hakkında TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Bakanlık, Adalet Bakanlığı'ndan, tehdit, hakaret v

Sağlık Bakanlığı cezalar artsın dedi!

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları önlemek için çalışmalara devam ediyor. Yürüttüğü çalışmalar hakkında TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Bakanlık, Adalet Bakanlığı'ndan, tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarında verilen cezaların, 'kamu görevlisi' söz konusu olduğunda iki katına çıkarılması istendi. 

Bu öneri kabul görürse, Türk Ceza Kanunu'ndaki 'hakaret' 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlarında öngörülen cezalar, bu suçlar bir sağlık çalışanına yöneldiğinde iki katına çıkarılacak. Böylece, doktora hakaret ve tehdit edene 4 yıla kadar, kasten yaralayana 6 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.
 
Bu çalışma kapsamında sözel ve fiziksel şiddetin tanımlaması da yapıldı. Buna göre Sağlık Bakanlığı, 'sözel hakaret, tehdit, küfür ve mesleki bilgiye yönelik alay içeren ifadeleri' sözel şiddet kabul edecek.
 
SALDIRGAN GECE BELİRİYOR
 
Sağlık Bakanlığı'nın Araştırma Komisyonu'na sunumunda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili 2011 yılı tespitlerine yer verildi. Buna göre; 384 hastanenin yüzde 79'unda şiddet olayı görüldü. Bu olayların yüzde 56'sı sözlü ve fiziki, yüzde 15'i fiziki ve yüzde 29'u ise sadece sözlü şiddet oldu. Şiddet olaylarının yüzde 79'u acil servislerde ve yüzde 59'u 18:00-24:00 saatleri arasında gerçekleşti. Şiddet uygulayanların yüzde 91'i ise hasta yakını.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler