Sağlık Bakanından ’Cizre’ açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin "Yolların mayınlarla döşendiği, araçların şehir içinde geçişlerini, ulaşımlarını engelleyecek ortamlarda vatandaşımıza sağlık hizmetlerini arzu ettiğimiz noktada ulaştırabilmemiz mümkün d

Sağlık Bakanından ’Cizre’ açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin "Yolların mayınlarla döşendiği, araçların şehir içinde geçişlerini, ulaşımlarını engelleyecek ortamlarda vatandaşımıza sağlık hizmetlerini arzu ettiğimiz noktada ulaştırabilmemiz mümkün değil" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Kıbrıs Sağlık Bakanı Salih İzbul ve beraberindeki heyet ile bakanlıkta görüştü. Heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Müezzinoğlu basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "Cizre'de yaşanan olaylar nedeniyle sağlık sorunları yaşanmaya devam ediyor mu? bölgeden ayrılan sağlık personeli var mı?" sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "Yolların mayınlarla döşendiği, araçların şehir içinde geçişlerine ulaşımlarını engelleyecek ortamlarda vatandaşımıza sağlık hizmetlerini arzu ettiğimiz noktada ulaştırabilmemiz mümkün değil. Ortamın güvenliğinde sorunlar varsa bir taraftan sağlık çalışanları olağanüstü sorun yaşıyor demektir. Bir taraftan da sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımızın da olağanüstü sağlık sorunları yaşaması kaçınılmaz bir ortam. Buna rağmen sağlık yöneticilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde cevapladı.

"Cizre'de yaşanan olaylara baktığımızda açıkçası sağlık çalışanlarımızın da zorlandığı ama sağlık hizmet sunumunda asla bir adım geride durmadığı duyarlı bir yapıya şahit olduk" diyen Bakan Müezzinoğlu, "Ambulans ekiplerimiz alıkonuldu, tehdit edildi buna rağmen kesintisiz hizmet vermeye devam ettiler. Şu anda Cizre'de 5 tane uzmanımız görev başında. 40 kişilik ekibimiz orada görev başında. Zaman zaman nöbet değişimde sorunlar yaşıyoruz. Nöbetim bitti deyip de hizmetten geri dönen bir personelimiz olmadı. 2 tane istifayı olağanüstü karşılamamak gerekir. Bu kadar acımasız, insanlık dışı terörün olduğu bir ortamda sağlık çalışanlarının bu kadar dimdik durmasını da şahsen benim, sağlık camiamızın ve milletimizin onurudur" ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTE TERÖRİST DEMEYEN HİÇBİR ANLAYIŞI, GÜNDEMİMİZDE ALGI OPERASYONLARINA MÜSAADE ETMEMELİYİZ"

Müezzinoğlu, "Cizre'nin bir mahallesinin çocuğu olan Eyüp Ergen hemşiremiz mesaisi bitip aracına giderken teröristler tarafından açılan ateş sonucu ambulansımız müdahaleye gittiğinde 15 dakika sonra ambulans ateş altında bırakılıyor. İkinci ambulans yola çıkarken Eyüp Ergen kardeşimizi alıyor ama 1,5-2 saatlik zaman kaybıyla arkadaşımız şehit oluyor. Burada katledilen Kürt evladı, bir sağlık memuru o bölgenin çocuğu. Bunun insanlıkla, hak aramayla alakasını kimse izah edemez. Teröriste terörist demeyen hiçbir anlayışı, bizim gündemimizde algı operasyonlarına müsaade etmemiz lazım. Biz insanı yaşatmak için varız ama sokakların güvenliği de öncelikler arasında olmalı."

Bakan Müezzinoğlu, siyasete devam edeceğini belirterek, 1 Kasım genel seçimlerinde seçilirse Türkiye'nin her yerinde görev yapabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler