Sağlık Bakanı sezaryene karşı

 Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği kürtaj ve sezaryen uygulamalarının yeniden düzenlenmesi konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ:"Sezaryen konusunda düşüncemiz, eğer annenin hayatı ya da sağlığı ile ilgili bir durum v

Sağlık Bakanı sezaryene karşı

 

Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği kürtaj ve sezaryen uygulamalarının yeniden düzenlenmesi konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

"Sezaryen konusunda düşüncemiz, eğer annenin hayatı ya da sağlığı ile ilgili bir durum varsa gereken uygulama yerine getirilecektir. Bunun dışında sezaryen gereksiz durumlarda yapılamaz. Yeni düzenlemeyle birlikte sezaryen, normal doğumun yerine geçecek. Sezeryan bir ameliyattırve bu ameliyatı  tercih eden özel hastaneler ve meslektaşlarım arasında da bilgi farlılıkları var."

Kürtaja getirilmesi beklenen kısıtlama için ise Bakan Akdağ:

"Kürtaj kadının doğurganlığında risk yaratabiliyor. Ayrıca kürtajda '4 hafta' konusunu ise biz ortaya atmadık." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık