Romatem şimdi de İstanbul'da

Trabzonlu hemşehrimiz ve Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, Samsun ve İzmit’ten sonra şimdi de İstanbul’da yeni bir şube açıyor.Türkiye’nın tek robotik rehabilitasyon merkezi olan Romatem yeni bir şube açıyor.Romatem Robotik Re

Romatem şimdi de İstanbul'da

Trabzonlu hemşehrimiz ve Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, Samsun ve İzmit’ten sonra şimdi de İstanbul’da yeni bir şube açıyor.

Türkiye’nın tek robotik rehabilitasyon merkezi olan Romatem yeni bir şube açıyor.

Romatem Robotik Rehabilitasyon Merkezi, dünyada fizik tedavi ve rehabilitasyonda kullanılan tüm teknolojileri barındırıyor.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri Grubu, İstanbul Bostancı’da, Türkiye’nin tek robotik rehabilitasyon merkezini hastaların hizmetine sunuyor.

Romatem Robotik Rehabilitasyon Merkezi’nde, Çocuk hastalar için yürüme robotu (Pediyatrik lokomat), Kol ve parmak robotu (Armeo ve amedeo), bacaklardaki dolaşım bozukluğu tedavisinde kullanılan basınç sistemi (Vacumed), Skolyoz değerlendirme sistemi (Diers formetrik), bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde kullanılan çekme yöntemi (Vertetrac), bel, boyun, kol ve bacak ağrılarının tedavisinde kullanılan lazer yöntemi (Hilterapi), kol ve bacaklardaki tendinit, topuk dikeni ve ayak tabanı ağrılarının tedavisinde kullanılan ultrasonik şok dalgaları yöntemi (ESWT), bel ve boyun ağrılarının yanı sıra spor sakatlanmaları ve vücut direncinin düşmesinde kullanılan manyetik alan tedavisi, yürüyemeyen erişkin ve çocukların tedavisinde suyun iyileştirici gücünden faydalanılan hidroterapi havuzu gibi bir çok tedavi yöntemi yer alıyor. 

Merkezde, Ortadoğu Teknik Üniversiteli bir grup mühendis tarafından Türkiye'de imal edilen bir başka yürüyüş sistemi de bulunuyor. 

"Visio Gait" adıyla bilinen ve çocuklar için geliştirilen bu sistem, askılar aracılığıyla yürüme bandı üzerinde yukarı kaldırılan hastanın el ve bacak hareketlerini takip ederek sanal gerçeklik ekranı üzerinde belirli hareketlerin eğitimini yaptırıyor. 

Merkezde hem çocuk hem de erişkin felçli hastaların tedavisinde kullanılan, elektronik denge sistemleri, hareketli paralel bar, kafes sistemli ve askılı yürüme seti gibi yeni tedavi yöntemleri de bulunuyor.

Romatem Robotik Rehabilitasyon Merkezi’nin resmi açılışı 12 Mayıs Cumatesi günü gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık