Rehabilitasyonda robot devrİ

 Türkiye’nin ilk robotik rehabilitasyon merkezi İstanbul'da açıldı. Romatem , İstanbul Bostancı’da,Türkiye’nin tek robotik rehabilitasyon merkezini hastaların hizmetine sundu. Merkez ,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonda ileri teknoloji kullanarak  tedavi etk

Rehabilitasyonda robot devrİ

 Türkiye’nin ilk robotik rehabilitasyon merkezi İstanbul'da açıldı. Romatem , İstanbul Bostancı’da,Türkiye’nin tek robotik rehabilitasyon merkezini hastaların hizmetine sundu. Merkez ,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonda ileri teknoloji kullanarak  tedavi etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Romatem Bağdat Caddesi’ndeki  teknolojik yenilikler  ile ilgili düzenlenen basın toplantısı , Prof.Dr.Tunç Alp Kalyon ve Dr. Köksal Holoğlu’nun ev sahipliğinde, tedavi gören hastaların katılımı ile gerçekleştirildi. 

FRANSA’DA YAŞAYAN  5 YAŞINDAKİ MEHMET ALİ ÖNSOY TEDAVİ İÇİN İSTANBUL’A GELDİ

Toplantıya katılan hastalardan Mehmet Ali Önsoy,  Fransa’da yaşayan gurbetçi bir ailenin 5 yaşındaki oğlu. Mehmet Ali 2 yaşında evlerinde oynarken ıslak mendil yuttu.  Ailesi bu durumu fark etmedi. Zaman içinde ıslak mendil midede enfeksiyona neden oldu. Aile çocuğu hastaneye götürse de, neden bir türlü anlaşılamadı. Doktorlar yanlış teşhis koydu. Midedeki enfeksiyon beyne yayılınca, küçük çocuk komaya girdi. Komadan çıktığında ise sağ kolu ve bacağı felç olmuştu. Mehmet Ali’ye  Fransa’da uzun süre  fizik tedavi  uygulandı.  Ama  küçük çocuk eksik uygulanan bu tedaviden bir fayda görmedi.

Aile çareyi Türkiye’ye gelmekte buldu. İstanbul Bostancı’da açılan Romatem Robotik Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi görmeye başlayan Mehmet Ali, çocuk lokomatından faydalanmaya başladı.

Geldiğinde hiç yürüyemeyen küçük çocuk, kısa bir sürede  destekle yürümeye başladı.

Merkezde uygulanan tüm teknolojik tedaviler, halen tedavileri devam eden hastalar eşliğinde basın mensuplarına tanıtıldı.

Merkezin farklılığını yaratan en önemli unsur , klasik tedavi yöntemlerine ek olarak  teknoloji-  yoğunluklu tedavi programlarının sistemik biçimde uygulayacak olması.

Romatem’deki yeni teknolojiler:

 Pediatrik Lokomat: Türkiye’deki ilk pediatrik lokomat  Romatem’de bulunuyor. ‘Çocuk robotu’ çeşitli nedenlerle meydana gelen felçlerin tedavisinde başvurulan önemli bir teknoloji.

El Robotu:   Felç veya diğer nedenlerle  ellerini kullanamayan hastaların tedavisinde iki ayrı robot  ( Armeo ve amedeo) sistemiyle birlikte "sanal gerçeklik "  sistemleri de kullanılıyor.

 Vacumed: Negatif basınç sistemi olan vacumed, Bacaklardaki dolaşım bozukluklarının tedavisinde kullanılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler