Reçete başı ücretler değişti

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yaparak vatandaşlara reçete başına yeni ücretler getirdi.8 Mart tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemeye göre; daha önce ücret alınmayan aile hekimlerinden bundan sonra 3 TL muayene katk

Reçete başı ücretler değişti

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yaparak vatandaşlara reçete başına yeni ücretler getirdi.

8 Mart tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemeye göre; daha önce ücret alınmayan aile hekimlerinden bundan sonra 3 TL muayene katkı payı alınacak. Yine düzenlemeyle 10 gün içinde aynı branşta, farklı hastaneye gidip muayene olanlar, ilave olarak 5 lira daha ödeyecek. Ayrıca reçetenin nereden yazıldığına bakılmaksızın 3 kutu ilaç için 3 TL, 3 kutudan fazla her ilaç için 1 TL ilave ücret tahsil edilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, söz konusu düzenlemenin gerçekten hasta olanların yararına olduğunu söylüyor.

'Hastalık hastalarının' bulunduğunu belirten bir SGK yetkilisi, "Bir günde bile aynı hastalık sebebiyle farklı farklı hastanelere gidenler var. Hele bir de vatandaşlar arasında 'Bu hastalık için şu doktor çok iyi, bir de ona görünsen' tavsiyelerine uyarak kullandıkları ilacı yarıda bırakanlar var. Böyle olunca hastaların iyileşme süresi de uzuyor. Sağlık harcamaları da kabarıyor." diyor. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan ise yeni uygulama ile alınacak ilave ücretleri çalışanların ceplerinden ödeyeceğini söyleyerek tepki gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık