Ramazan'da sigaradakİ tehlike

 Uzmanlar sahurda içilen sigaranın da kalp krizine neden olabileceğini kaydetti.  Uzmanlar, iftardan sonra ve sahurda içilen sigaranın normal zamandaki sigara tüketiminden daha zararlı olduğunu söyledi.  İzmir Universal Ege Sağlık Hastanesi Göğüs Hastalık

Ramazan'da sigaradakİ tehlike

 

Uzmanlar sahurda içilen sigaranın da kalp krizine neden olabileceğini kaydetti. 

 

Uzmanlar, iftardan sonra ve sahurda içilen sigaranın normal zamandaki sigara tüketiminden daha zararlı olduğunu söyledi. 

 

İzmir Universal Ege Sağlık Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemalcan Tertemiz, “İftar sonrası yoğun sigara içen kişilerde kanda aniden nikotin ve karbonmonoksit düzeyinde yükselme olur, bunların etkisiyle damarlarda daralma meydana gelir. 

 

Damarlar daraldığı için bu kişilerde tansiyon yükselmesi ve buna bağlı beyin kanaması riski artar. Ani nikotin artışı kalp çarpıntısına ve kalp enfarktüsüne neden olabilir” dedi. İftardaki tehlikenin sahurda kalp krizi olarak kendini gösterdiğini ifade eden Dr. Tertemiz, “Sigara içen kişiler, oruç süresinde sigara içemeyeceğini düşünerek sahurda normalden fazla sigara tüketirler. Sahura kalkıldığında yoğun sigara içtikten sonra dolu mide ile tekrar uyumak kalp krizi riskini arttırıyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler