Ramazan'da ağzınız kokmasın!

Solunum yolu enfeksiyonları, diş ve dişeti rahatsızlıkları,mide problemleri, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıkların ağız kokusuna neden olabilir  ‘’Ağız kokusu sorunu Ramazan ayında açlık ve susuzluğa bağlı olarak ortaya çıkan sıkıntılard

Ramazan'da ağzınız kokmasın!

Solunum yolu enfeksiyonları, diş ve dişeti rahatsızlıkları,mide problemleri, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıkların ağız kokusuna neden olabilir  ‘’Ağız kokusu sorunu Ramazan ayında açlık ve susuzluğa bağlı olarak ortaya çıkan sıkıntılardan biri’’ dedi. Ancak ağız ve nefes kokusunu önlemek elinizde.

Dişlerin fırçalanmaması hastalıklara davet çıkarıyor

Ramazan'da dişler fırçalanmadığında sahurdan iftara kadar geçen sürede bakteriler ağızda kolayca üreme imkânı bulur. Bu durum ağızda kötü koku ve diş çürümelerine yol  açar. İftar ve sahurdan sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler  ağızda asitlenmeye ve diş çürümelerine sebep olur. Bu durum enfeksiyon yoluyla birçok hastalığa da davetiye çıkarabilir. Diş çürüklerinden ve ağız kokusundan korunmak için iftar ve sahurdan sonra dişlerimizi özenle fırçalamalıyız.

İyi fırçanlanmalı

Dişler fırçalanırken, dil yüzeyi ve diş eti bölgelerinin de fırça yardımıyla iyice temizlenmesi gerekir. Oruç tutanların ayrıca ağız antiseptiği kullanmaları da tavsiye edilir. Böyle bir imkân yoksa tuzlu su ile de gargara yapılabilir. İyi bir ağız bakımı için ayrıca diş ipi kullanılmalı, bütün görünen görünmeyen iç ve dış yüzeyler ile dil üstü mutlaka en az 2 dakika fırçalanmalı ve temizlenmeli.

Asitli içeceklerden uzak durun

Diş çürüklerinden korunmak ve ağız kokusu sorunu yaşamamak için Ramazan'da da asitli yiyeceklerden uzak durulmasında fayda var. Sahurda karbonhidratlı yiyecekler daha az tüketilmeli, peynir ve süt gibi kalsiyumlu yiyecekler ile meyve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmeli.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler