PRP Tedavisi

PRP NE ANLAMA GELİR – PRP NEDİR ?PRP yani  Platelet Rich Plasma (Platelet Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma) tedavisi, özellikle son modern estetik biliminin kaydettiği teknolojik ve bilimsel gelişmelerin de baş döndürücü bir hıza ulaşması neticesinde est

PRP Tedavisi

PRP NE ANLAMA GELİR – PRP NEDİR ?

PRP yani  Platelet Rich Plasma (Platelet Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma) tedavisi, özellikle son modern estetik biliminin kaydettiği teknolojik ve bilimsel gelişmelerin de baş döndürücü bir hıza ulaşması neticesinde estetik sektöründe cilt gençleştirme yöntemlerin arasında en üst sıralara yükselmeyi başarmış ve gelişmiş hücresel tedavi yöntemlerinde günümüzde gelinen en iyi noktaya ulaşmış olan içinde bulunduğumuz çağın en fazla umut veren buluşlarından biri olarak nitelendirilmektedir.

PRP TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR ?

 PRP tedavisi işleminde hastadan minik kanuller vasıtasıyla alınan eser miktardaki kanın, bu tedavi yöntemine has özel bir tüpe konularak santrifüj adı verilen karıştırma ve çökelme işlemine maruz bırakıldıktan sonra kanın kendi bileşenlerine ayrıştırılması neticesinde ortaya çıkan yine az miktarda bulunan platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma maddesinin, kanın alındığı kişiye bölgesel enjeksiyon yöntemi kullanılarak enjekte edilmesi ile yapılmaktadır.

PRP TEDAVİSİNİN AMACI NEDİR ?

Prp tedavisinin amacı vücutta bulunan hücrelerin kendilerine has onarıcı ve yenileyici özelliklerinin kullanılması ile kişinin cildinin uyarılması ve bu sayede cilt yenilenmesinin elde edilmesidir.

PRP TEDAVİSİ NASIL ETKİ EDER ?

 İnsan vücudunda herhangi bir bölge yaraladığında, kesildiğinde veya hasar aldığında kandaki onarıcı hücreler ve onların salgıladıkları bazı büyüme faktörleri yarayı iyileştirmektedir. Vücutta bulunan bu iyileştirici hücreler özel tekniklerle kişinin estetik bölgelerine enjekte edildiğinde ise bu bölgelerde gençleşme etkisi sağlamaktadır. Mesela bu yöntem ile hücreler kişinin kafa derisine enjekte edildiğinde bu bölgede bulunan saçların dökülme süreci sona ermekte ve bir süre sonra tahrip olmuş saç kökleri prp tedavisi sayesinde onarılmakta ve canlılık kazanmaktadır.

Etiketler : İstanbul PRP

Platelet Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma Tedavisi (PRP); estetik amaçlı uygulamalarda yüz, boyun, dekolte bölgeler, özellikle ellere, sıkılaştırma ve lifting amaçlı kol ve bacak içlerine, ciltteki sivilce izleri ve leke gibi sorunların tedavisinde, cilt üzerinde çeşitli nedenlerle oluşan kırışıklıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazandırılması amacıyla, iyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve derinin zarar gördüğü durumlarda, bazı ortopedik hastalıkların tedavisinde, kadın ve erkeklerdeki saç dökülmesinin erken evrelerinde başarı ile uygulanabilmekte ve hastalardan uygulama sonucunda oldukça olumlu geri dönüşler alınabilmektedir.

Detaylı Bilgi : www.ektandemir.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler