Özel Hastaneler için büyük fırsat

Türkiye’deki sezaryen ile doğum oranını düşürmek ve normal doğuma teşvik için çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, özel kadın doğum hastanelerine teklif sunmaya hazırlanıyor. Buna göre bakanlık, yüzde 75’e varan sezaryen oranını düşüren özel hastaneye uzman

Özel Hastaneler için büyük fırsat
Türkiye’deki sezaryen ile doğum oranını düşürmek ve normal doğuma teşvik için çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, özel kadın doğum hastanelerine teklif sunmaya hazırlanıyor. Buna göre bakanlık, yüzde 75’e varan sezaryen oranını düşüren özel hastaneye uzman çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanı kadrosunu artırma taahhüdü verecek.
 
KADROYU KISITLAMIŞTI
 
Bakanlık bu süreçte şöyle bir yol haritası izleyecek: Bir özel kadın doğum hastanesi sezaryenle doğum oranlarını yüzde 75’ten 65’e indirirse bakanlığa başvurarak kadro isteyebilecek. Daha sonra bu oranları her seferinde daha da aşağı çeken bu hastaneler bakanlıkla masaya oturup kadrosunu artırabilecek. Böylece bu
hastanelerde çocuk uzman doktoru ve kadın doğum uzmanı kadrosu açıldıkça gelirler de daha fazla artacak.
 
Bakanlık, özellikle çocuk ve kadın doğum uzmanı kadrolarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle özel doğum hastaneleri kadrolarına kısıtlama getirmişti. Ancak bakanlık özellikle özel kadın doğum hastanelerinde sezaryenle doğum oranlarının yüksek olması nedeniyle böyle bir uygulamaya gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık