Numune Hastanesinde yeni hizmet

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halit Cinarka Numune hastanesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Numune hastanesi doğum servisi yapılacağını ifade eden Cinarka, ayrıca Ataköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinin kapatılmayacağını

Numune Hastanesinde yeni hizmet

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halit Cinarka Numune hastanesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Numune hastanesi doğum servisi yapılacağını ifade eden Cinarka, ayrıca Ataköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinin kapatılmayacağını belirterek, "böyle bir durum yok. Sadece tadilattaydı. Şimdilik kapanması söz konusu değil" dedi.

Halit Cinarka toplantıda Fatih Devlet Hastanesi acil servisinin de güçlendirileceğini söyledi.

Cinarka, "Sağlık tesislerimizde mevcut yoğun bakım yatak kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 55 yataklı yenidoğan yoğun bakım, 7 yataklı çocuk yoğun bakım ve 60 yataklı erişkin yoğun bakım ve Fatih Devlet Hastanesi bünyesinde de 30 yataklı yoğun bakım yatağı oluşturulması planlanmaktadır." dedi.

Sağlık tesislerinde hizmet alan vatandaşların memnuniyeti, tedavi gördükleri süreçte anketler ile ölçüldüğünü sözlerine ekleyen Halit Cinarka, "Sağlık tesislerimizde tedavi olup taburcu olan hastalarımızın memnuniyeti ise hem Genel Sekreterliğimiz yönetimi hem de sağlık tesislerimizin yöneticileri tarafından evlerinde ziyaret edilerek değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti sunumu hakkındaki duygu, düşünce ve beklentilerini öğrenmek ve bu bilgiler ışığında mevcut durumumuzu daha iyiye taşımak adına yapmış olduğumuz bu ziyaretler devam etmektedir" şeklinde konuştu.

TRABZON'DA HA DEYİNVE YER BULAMIYORSUNUZ

Halit Cinarka, Numune Hastanesi Radyoonkoloji bölümünün taşınmayacağını belirterek, "Hizmet daha güzel olsun diye biz destek üniteleri daha çok Kaşüstü’ne taşıyalım dedik. Oraya taşıyacağız. Bahsettiğiniz husus hekimle ilgili bir husus. Bu hekimler Türkiye’de çok az. Bunların sayılarının artması için kurumla olsun, kurum başkanı ile olsun yeni mezun olacak en son su altı hekimi 1 sene sonra diyorlar. Bu hekim atanıyor, sonra herkesin kendi tercihi var. Hekim sayısı az olunca sizde ki bir hekimin ayrılması oraya hekim konuşlandırmada sorun oluyor. Bu sıkıntının Trabzon açısından problem olduğunu söylüyoruz. Trabzon merkez diyoruz ama burada Hiperbarik oksijen tedavisi yapan hekim yok. Psikiyatri ile ilgili ön görümüz 3 ay içinde. Kadın, Doğum ve Çocuklar ile ilgili 6 ay içinde gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Bu temkinli rakamlar. Hızlı bir şekilde gerçekleştiririz. O zaman ki konjonktüre göre karar alıyorsunuz. Bazı aldığınız kararlar çok isabetli oluyor. Bazı aldığınız kararlar farklı sonuçlar doğuruyor. Trabzon’da arazi arsa sorunu olduğu kesin. Bakıldığında böyle geniş alanlar bulmak zor. Ha deyince 300 dönüm arazi bulun şehir hastanesi yapalım diyorlar. Bulamıyorsunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler