Numune bir ilki gerçekleştirdi

Trabzon Numune ve Araştırma Hastanesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek cumartesi günleri de poliklinik hizmeti verecek. Hastanede, poliklinik hizmetlerinin başlaması münasebetiyle bir tören düzenlendi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın da katıldığı

Numune bir ilki gerçekleştirdi

Trabzon Numune ve Araştırma Hastanesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek cumartesi günleri de poliklinik hizmeti verecek. Hastanede, poliklinik hizmetlerinin başlaması münasebetiyle bir tören düzenlendi.
 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın da katıldığı törene İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman ile çok sayıda sağlık personeli katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Dr. Kızılcık, devletin Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde geçmişiyle, öncesiyle kıyaslanamayacak şekilde vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha kaliteli ve etkin olarak hizmet almasının sağlanmaya başlandığını belirtti.

"Daha hak ettiğimiz düzeyde hizmet veremiyoruz ama o yolda ciddi ve kararlı adımlarla ilerliyoruz" diyen Vali Kızılcık, "Buçerçevede Türkiye'de ilk defa Trabzon'da Numune hastanesinde bir ilki başlatıyoruz. Hepimizin başına geliyor; hafta içi bir şey olmaz ancak hafta sonu bir bakarsınız çocuğunuz ateşlenir veya acil bir durumla karşılaşırız. Bundan sonra vatandaşımız cumartesi günleri hastaneye geldiğinde 09.00-15.00 saatleri arasında poliklinik hizmeti alabilecek. Ben bunun gerçekten insan odaklı yönetim anlayışının bir sonucu olarak artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu yönde de çalışmalara devam ediyoruz. Bu anlamda 15 branşta vatandaşlarımız Numune hastanemizden cumartesi günleri de istifade edebilecekler. Bu anlamda bu güzel uygulamayı ülkemizde ilk defa yürürlüğe koydukları için de başta sağlık müdürümüz olmak üzere başhekimimize ve tüm doktolarımız ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 

Başhekim Dr. Ekrem Algün de Devlet Hastaneleri'nin hafta sonları acil hizmetler dışında tatil olduğunu, bu sebeple de bazı kesimlerin sağlık hizmetlerinden istediği şekilde yararlanamadıklarını belirtti. Başhekim Algün, "Öyle insanlar var ki, çocuğu okuyor ya da kendisi okuyor, herhangi bir yerde çalışıyor, izin almakta problem yaşıyor. Biz de bu insanlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşmalarını istediğimiz için tam gün kanununun da sağladığı birtakım hakları kullanarak böyle bir uygulamaya başlıyoruz.
 

Türkiye'de bu ilk defa başlıyor. Eğer hastalarımız da olaya ilgi gösterirse bundan sonra cumartesi günleri normal gün kadar olmasa bile o gün gelmek zorunda olan hastalara bakıp onlara da sağlık hizmeti sunup problemleri çözmeyi amaçlıyoruz. Sayın Valimize bu konuda bizi desteklediği için teşekkür ediyorum" dedi.
 

Konuşmaların ardından Vali Dr. Kızılcık, ilk muayene olan kişi olurken tansiyonu 12-8 olarak belirlendi. Vali Kızılcık'ın tansiyonu "Trabzon'da tansiyon normal" olarak yorumlandı.
 

Öte yandan yeni uygulamaya göre mesai dışı çalışma ile cumartesi günleri 15 branşta hizmet verileceği, poliklinik hizmetleri ile birlikte ameliyat, labaratuvar, MR, görüntüleme ve diğer sağlık hizmetlerinin devam edeceği belirtildi.
 

Aralık 2010 döneminden itibaren verilecek hizmetlerde hasta ve hasta yakını memnuniyeti odaklı etkin ve kaliteli hizmet verilmesinin hedeflendiği ifade edilerek, mesai dışı uygulaması ile 15 branşta uzman hekim sağlık hizmeti sunumu yanında ilaç raporları aynı gün içinde verilecek. MR ve BT çekimlerinin de aynı gün çekilmek üzere planlamalar yapıldığı kaydedildi.
 

Hastanede verilecek hizmetler ve poliklinikler şu şekilde: Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, üroloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, nefroloji, KBB, nöroloji, ruh sağlığı ve hastalıkları, deri ve zührevi hastalıklar, anesteziyoloji ve reanimasyon, endoskopi, ameliyathane.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler