Neden ayakta su içmemek gerekir?

Su içmenin vücudumuz ve sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu sürekli tekrarlıyoruz. Peki doğru şekilde su içiyor muyuz?Günümüzün çoğunu bir telaş içersinde ve ayakta geçiriyor, susadığımızdaysa ayakta hemen şişeyi ya da bardağı kafamıza dikiyoruz anca

Neden ayakta su içmemek gerekir?

Su içmenin vücudumuz ve sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu sürekli tekrarlıyoruz. Peki doğru şekilde su içiyor muyuz?

Günümüzün çoğunu bir telaş içersinde ve ayakta geçiriyor, susadığımızdaysa ayakta hemen şişeyi ya da bardağı kafamıza dikiyoruz ancak bu şekilde suyun vücudumuza sağlayacağı bütün faydalı etkiyi yok etmiş oluyoruz. Bunun nedeni, ayaktayken su içtiğimizde su hiçbir yere etki etmeden direkt olarak onikiparmak bağırsağına geçer, vücuttaki su midede birikmez ve vücuda hiçbir faydası olmaz.

Eğer insanlar sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içerek birçok hastalıktan korunmuş oluruz.

Dakika dakika neler oluyor? Öğrenmek için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler