Mikroplardan korunmanın 3 yolu!

Hasta olmamak için dikkatli davranmalısınız...1. Rol model olun: Çocuklarınıza evde ve okulda uyması gereken hijyen kurallarını öğretin. Çünkü onlar hızlı öğrenir ve el hijyeni alışkanlıklarını taklit edeceklerdir. Özellikle anne-babalar ya da öğretmenler

Mikroplardan korunmanın 3 yolu!

Hasta olmamak için dikkatli davranmalısınız...

1. Rol model olun: Çocuklarınıza evde ve okulda uyması gereken hijyen kurallarını öğretin. Çünkü onlar hızlı öğrenir ve el hijyeni alışkanlıklarını taklit edeceklerdir. Özellikle anne-babalar ya da öğretmenler bunun niçin ve nasıl yapıldığını gösterirse çocuklar mikroplardan kolayca korunabilir. Çocuklara ellerini ne kadar süre yıkamalarını ve parmaklarını ağızlarına ya da gözlerine götürmemelerini öğretin.

2. Toplu ortamlarda tuvaletlerin kapısını içerden açarken, elinize bir parça kağıt havlu alın ve uygun bir şekilde kapıyı açın. Vatan'da da yer alan habere göre, aynı şeklide sifonu çekerken de elinizi kullanmak yerine kağıt havlu ile düğmeye basın. Birçok alışveriş merkezinin kapısında temiz paspaslar vardır, paspasa ayaklarınızı temizledikten sonra içeriye girin. Kapı kollarına dokunmadan önce ıslak mendille silin. Kalabalık bir yerden ayrılmadan önce her tarafa elinizle dokunduğunuz için ellerinizi mutlaka güzelce yıkayın. Eve gidene kadar da elinizi ağzınıza veya gözlerinizin etrafına sürmeyin.

3. Hamam ya da sauna gibi yerlere gitmeyi seviyorsanız, girdiğiniz bölümün uygun şekilde temizlendiğinden emin olun. Kendi sabununuzu yanınızda götürün ve çıkmadan önce iyice durulanın. Çamaşır suyu tüm patojenleri öldürmeyebilir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler