Masa başı çalışanlar dikkat!

Masa başı çalışanlar için yoğun bir iş gününde masadan kalkmak imkansız gibi görünebilir ama uzmanlar her 20 dakikada bir, en azından ofis içinde tur atılması gerektiğini söylüyor.Avustralyalı araştırmacılar düzenli olarak mola veren ve bu süreçte hareket

Masa başı çalışanlar dikkat!

Masa başı çalışanlar için yoğun bir iş gününde masadan kalkmak imkansız gibi görünebilir ama uzmanlar her 20 dakikada bir, en azından ofis içinde tur atılması gerektiğini söylüyor.

Avustralyalı araştırmacılar düzenli olarak mola veren ve bu süreçte hareket edenlerin yemekten sonra kan şekeri ve insülin düzeylerinin daha düşük olduğunu tespit etti.

Yemek yedikten sonra kanda glukoz seviyesi yükseliyor ve vücut insülin salgılamaya başlıyor. İnsülin sayesinde de şeker düzeyi normale seviyelere iniyor. Ancak tip 2 diyabet hastalarında ise vücut insülinin sesini duymuyor ve kan şekeri düşmüyor.

Prof. David Dunstan ve ekibi kısa bir süre önce yaptıkları bir başka araştırmada, günde 4 saat veya daha fazla televizyon izleyenlerin daha erken öldüklerini ortaya çıkarttılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık