Lazerle Varis Tedavisi

Damarlarda görülen kalınlaşma ve belirginleşme sonucunda oluşan varisler ciltte kötü bir görünüme sebep olmaktadırlar. Varislerin tedavisinde kalıcı çözüm ortaya çıkaran, lazer uygulaması yoğun olarak kullanılmaktadır. Kılcal damarlardaki kalınlaşma ve be

Lazerle Varis Tedavisi

Damarlarda görülen kalınlaşma ve belirginleşme sonucunda oluşan varisler ciltte kötü bir görünüme sebep olmaktadırlar. Varislerin tedavisinde kalıcı çözüm ortaya çıkaran, lazer uygulaması yoğun olarak kullanılmaktadır. Kılcal damarlardaki kalınlaşma ve belirginleşme sonucunda ortaya çıkan varislerin lazer uygulaması ile tedavisinde, uygulama yapılacak bölge öncelikle soğutulur ve daha sonra varis oluşumu görülen bölge üzerine lazer ışınları uygulanarak varislerin ısınarak yok olması sağlanmış olur. Kalıcı bir uygulamadır ve uygulamanın tekrarlanmasına gerek duyulmamaktadır. Lazer ışınlarının etkili oluşu sayesinde uygulama hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır, güvenilir bir uygulama olan lazer ile varis tedavisinin seans süresi yaklaşık 15-30 dakikadır. Uygulamanın sonrasında günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz, uygulamada ciddi yan etkiler görülmemektedir, lazer ışınlarının etkisi ile ciltte kızarıklıklar görülebilmektedir fakat geçicidir ve bir süre sonra etkisini kaybedip yok olacaktır.

Varis oluşumunun temel nedenleri dar giysiler, fazla kilo, yüksek alkol kullanımı, ayakta uzun süre beklemek ve hareketsiz kalmak gibi faktörler. Farklı şekillerde görülen varisler telanjiektazi, retiküler ve toplardamar varisler olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Tedavide kullanılan lazer cihazı ise Nd:YAG lazerlerdir. Varisler üzerine uygulanan lazer ışınları damarları etkileyerek deforme olmasını sağlamaktadır. Uygulama seans sonrasında kızarıklık, kabuklanmalar ve hafif yanma hissi gibi yan etkiler görülebilmektedir. Uygulama sonrasında tedavi edilen bölgenin doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakılmaması gerekmekte ve güneş bakım kremleri kullanılması gerekmektedir. Uygulama sonrasında ılık su ile duş alınabilmekte ve diğer günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Varis tedavisi ağrısız bir uygulamadır bu nedenle anestezi gibi ek uygulamalara ihtiyaç duyulmamaktadır. Yüz bölgesi de dahil olmak üzere istenilen her bölgeye uygulanabilmektedir. Uygulama sırasında varis olan bölge üzerinde ayrıca leke problemi var ise, lekelerin de tedavisinde kullanılabilir ve etkili sonuçlar ortaya çıkarılabilmektedir.

Uygulamada kullanılan lazer cihazların soğutma özelliğine sahip olması sayesinde ciltte ısınma hissi minimuma indirilir ve uygulamanın ağrısız tamamlanması sağlanmış olur. Tedavide 4mm'ye kadar olan varislere cilt yüzeyinden müdahale edilebilmektedir. Uygulama sonrasında doktorunuzun öneri ve uyarılarını dikkate alarak, lazer ile varis tedavisinin problemsiz ve daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler