Lazer ile Dövme Sildirme

Günümüzde yoğunlukla kullanımı yaygınlaşan ve en çok tercih edilen tedavi yöntemi olan lazer uygulaması ile dövmeleri tamamen yok etmek mümkün hale getirilmiştir. Lazer ışınları epidermis adı verilen tabakadan geçerek, doku içerisindeki dövmeye rengini ve

Lazer ile Dövme Sildirme

Günümüzde yoğunlukla kullanımı yaygınlaşan ve en çok tercih edilen tedavi yöntemi olan lazer uygulaması ile dövmeleri tamamen yok etmek mümkün hale getirilmiştir. Lazer ışınları epidermis adı verilen tabakadan geçerek, doku içerisindeki dövmeye rengini veren maddeye etki eder, renk veren madde tarafından ışınlar emilir ve parçalanıp bağışıklık sistemi ile yok olup kaldırılması sağlanır. Dövmenin koyu renkte olması  bir avantajdır ve kolay silinebilmektedir. Lazer ile dövme silme işlemi uygulanırken anesteziye gerek duyulmamaktadır, fakat hassas kişilere lokal olarak uygulanabilmektedir. Uygulama sonrasında silinen dövme yeri üzerinde kızarıklık ve ya hafif şişlikler görülebilir fakat 1 hafta içerisinde normale dönmektedir. Uygulamanın ardından doktorunuzun önereceği kremleri kullanarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Ayrıca uygulama sonrasında yüksek faktörlü güneş koruma kremleri kullanılması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık