Lazer epilasyonun yapımı

Lazer epilasyon uygulamasında lazer ışınları kullanılmaktadır, kullanılan bu lazer ışınları bir araya getirilerek cilt yüzeyindeki tüylerin üzerine uygulanmakta ve tüylerin üzerinden geçen lazer ışınlarının köklere kadar inerek kıl köklerini etkilemesi  s

Lazer epilasyonun yapımı

Lazer epilasyon uygulamasında lazer ışınları kullanılmaktadır, kullanılan bu lazer ışınları bir araya getirilerek cilt yüzeyindeki tüylerin üzerine uygulanmakta ve tüylerin üzerinden geçen lazer ışınlarının köklere kadar inerek kıl köklerini etkilemesi  sağlanmaktadır, yoğun lazer ışınları etkisi altında kalan ve bunun sonucunda bir süre sonra ısınmaya başlayan kıl kökleri yanarak canlılığını kaybeder, tekrardan oluşum gösteremez ve böylece lazer epilasyon işlemi tamamlanmış olur. Bayanların ve erkeklerin epilasyon uygulaması için denedikleri uyguladıkları  birçok yöntem yada işlem olmuştur fakat günümüzde de yoğun bir şekilde halen popülerliğini koruyan ve en çok tercih edilen epilasyon uygulaması, lazer ile yapılan epilasyon uygulaması olmuştur. 

Bakınız : Lazer Epilasyon Merkezleri

Lazer epilasyon uygulamasında sadece tek seans yeterli görülmemektedir bunun sebebi ise kıl köklerinin birbirlerinden farklı evrelerde ve farklı boyutlarda oluşundan kaynaklanmaktadır.  Bazı kıl kökleri henüz büyüme ve gelişme aşamasına gelmemişken, bazıları ise büyüme evresinde olup uzamaya başlamış olabilmektedir,  gelişmiş kıl kökleri o anda ışınlardan etkilenebiliyor, fakat gelişme evresine henüz yeni girmiş bir kıl köküne etki edememekte ve bir sonraki seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca bu sebeple lazer epilasyon uygulamasından önce kaç seans epilasyon uygulaması gerektiğini öğrenebilmeniz mümkün olmamaktadır. Ortalama üç, dört  seans olabileceği gibi ilk seansın ardından hekiminizden kaç seans gelmeniz gerektiğini konusunda bilgi alabilirsiniz.

Lazer epilasyon uygulamasında ciddi yan etkiler görülmemektedir,  uygulama sonrasında epilasyon  yapılan cilt yüzeyinde hafif kızarıklıklar zaman zaman görülebilmektedir fakat, bu kızarıklıklar geçicidir uygulanan lazer ışınlarının yoğunluğundan kaynaklı  yaymış olduğu ısı sebebi ile cilt yüzeyinde ısınmalar meydana gelir  ve ortaya bu kızarıklar çıkabilmektedir fakat korkulacak bir durum değildir. Lazer epilasyon uygulamasının seans ve işlem süresi kıl rengi, ten rengi, kıl yoğunluğu gibi etkenlere göre değişiklik gösterebilmektedir, bu sebeple ortalama olarak uygulama süresini hekiminiz cilt kontrolünden sonra öğrenebilirsiniz. Lazer epilasyon uygulamasında epilasyon işleminin ağrısız ve rahat yapılması için soğutucu başlıklar, soğutucu kremler vb işlemler  kullanılmaktadır, lazer epilasyon uygulamasında kullanılan bu başlık ve kremler sayesinde uygulamanın  çok hızlı ve çok rahat geçmesi sağlanmaktadır.

Lazer epilasyon işleminin mutlaka uzman hekimler tarafından profesyonel kliniklerde uygulanması gerekmektedir. Lazer epilasyon uygulaması, dikkat edilmesi gerekenler, poliklinik seçimi, lazer epilasyon fiyatları , yaşaığınız ilde bulunan lazer epilasyon merkezleri ve bu merkezler hakkında yapılan yorumlar / değerlendirmeler konularında bilgi almak için lazerveepilasyon.net adresini ziyaret edebilir ve aklınızdaki soruların cevaplarını  bulabilirsiniz. Ayrıca lazerveepilasyon.net içerisinde epilasyon dışı uygulamalar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık