Lazer Epilasyon Uygulaması Hakkında

İstenmeyen tüylerin giderilmesinde birçok epilasyon uygulaması kullanılmaktadır, fakat tüm epilasyon uygulamalarına göre en çok tercih edilen epilasyon uygulaması lazer ışınları ile uygulanan lazer epilasyon uygulamasıdır. Herkesin yoğun olarak tercih et

Lazer Epilasyon Uygulaması Hakkında


İstenmeyen tüylerin giderilmesinde birçok epilasyon uygulaması kullanılmaktadır, fakat tüm epilasyon uygulamalarına göre en çok tercih edilen epilasyon uygulaması lazer ışınları ile uygulanan lazer epilasyon uygulamasıdır. Herkesin yoğun olarak tercih ettiği lazer epilasyon uygulaması bir araya getirilen  yoğun lazer ışınlarının belirli dalga boylarında tüylere uygulanması ve kıl köklerine kadar etki etmesi işlemi ile uygulanmaktadır.

Kökler, yoğun lazer ışınlarının etkisi sonucunda ısınmaya başlar ve bir süre sonra yanarak yok olur, bu sayede tekrardan kıl oluşumu engellenmiş ve epilasyon işlemi gerçekleştirilmiş olur. Lazer ile epilasyon uygulamasının seans süreleri ve seans sayıları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir, farklı seans sayıları ve süreleri olmasının sebebi ise kıl rengi, ten rengi, kıl yoğunluğu gibi etkenlerin kişiden kişiye farklılık göstermesidir. Lazer epilasyon uygulama yaklaşık 10 ile 30 dakika arasında, yine uygulama yapılan bölgeye göre değişiklik göstereceği gibi 4 ile 6 seans arasında tamamlanabilmektedir. Bazı kıl kökleri henüz gelişim sürecindeyken, bazıları ise büyüme evresindedir, bu durum sebebiyle lazer ışınları tüm kıl köklerine etki edememektedir.

Tüm kıl kökleri lazer ışınlarının etkisine girene kadar seans uygulanır ve sonuçlar gözlemlenir. Lazer epilasyon uygulaması sırasında anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır, çünkü uygulama yapılırken hissedilen ağrı soğutucu başlıklar ve soğutucu kremler sayesinde minimum seviyeye indirilmiştir. Lazer epilasyon uygulaması yapılan kişilerden alınan tepkilere ciltte hafif bir ısınma meydana geldiğidir, fakat rahatsız etmeyecek derece olduğu bilinmektedir. Lazer epilasyon uygulamasında kullanılan lazer ışınlarının yaymış olduğu sıcaklık sebebiyle uygulamanın sonunda ciltte hafif kızarıklıklar görülebilmektedir, fakat geçicidir ve bir süre sonra cilt normale dönecektir. Lazer epilasyon  kolay uygulanabilen bir uygulamadır, fakat uygulamanın mutlaka alanında uzman doktorlar tarafından yapılması şarttır.

Uygulamanın öncesinde ve sonrasında doktorunuzun yapmış olduğu  bilgilendirmeler ve uygulamaya başlanılmadan önce yapılan cilt analizi sonucunda seçilen lazer tipi uygulamanın problemsiz ve başarıyla sonuçlanmasını etkileyen önemli faktörlerdendir. Bu sebeple uygulamanın tecrübe sahibi olan uzman hekimlerin kontrolü altında yapılması en önemli noktadır.  Lazer epilasyon uygulamasının ardından cildinizi yoğun güneş ışınlarına  uzun süre maruz bırakmamalısınız, doktorunuzun tavsiye edeceği yüksek faktörlü güneş koruma kremlerini mutlaka kullanmalısınız. Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölge üzerinde kaşıma, sürtünme gibi eylemlerden kaçınmalı ve dış etkenlerden korumalısınız, aksi taktirde farklı cilt problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Uygulamanın olumlu sonuçlanması ve uzun süreli etkisini göstermesi için doktorunuzun uyarılarını dikkate almalısınız. Uzun süreli ve etkili sonuçlar için lazer epilasyon uygulamasını kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler