Lazer Epilasyon Nedir ?

Vücudumuzdaki istenmeyen tüylerin lazer ışınları kullanılarak  kalıcı olarak yok edilmesi işlemine lazer epilasyon denir. Lazer epilasyon uygulaması hızlı ve etkin bir uygulamadır. Hem bayanların, hem de erkeklerin yoğun olarak tercih ettiği uygulamada  i

Lazer Epilasyon Nedir ?

Vücudumuzdaki istenmeyen tüylerin lazer ışınları kullanılarak  kalıcı olarak yok edilmesi işlemine lazer epilasyon denir. Lazer epilasyon uygulaması hızlı ve etkin bir uygulamadır. Hem bayanların, hem de erkeklerin yoğun olarak tercih ettiği uygulamada  istenmeyen tüylerin olduğu cilt üzerine lazer ışınları uygulanır ve bu ışınlar diğer dokulara zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok etmesi sağlanır.  Lazer epilasyon işlemi ile yapılan epilasyon uygulamasında seans sayısı uygulanan bölgeye göre farklılık gösterse de ortalama altı ile sekiz seans sucunda tamamlanmakta ve istenmeyen tüylerinizden %80-90 gibi bir oranla kalıcı olarak kurtulmanızı sağlamaktadır.

Lazer epilasyon yöntemi lazer ışınlarının belirli, düzenli dalga boyları ve atım süresi gibi faktörlerin birleşmesiyle kullanılmaktadır, böylece hedef doku üzerinde istenilen etki yaratılıp, çevre dokularda ise en az etki ve hasar oluşturulup uygulamanın sağlıklı tamamlanması sağlanmaktadır. Kıl kökleri içinde bulunun melanin adı verilen madde kıla koyu rengi vermektedir,  kıl kökleri koyu renge sahip oldukları için lazer ışınlarını daha çok emer ve böylece  lokal olarak daha çok ısınırlar. Sadece kıl kökünde oluşturulan etki ile çevre dokuya zarar verilmeden ısı hasarı oluşturulmaktadır.

Lazer epilasyon uygulaması vücudun göz çevresi hariç olmak üzere tüm bölgeye rahatlıkla uygulanabilmektedir. Lazer ile uygulanan epilasyon işleminde en çok tercih edilen uygulama alanları kadınlarda koltuk altı, bacak, yüz, kollarve bikini bölgesi. erkeklerde ise ense, boyun ve sırt bölgesi olmaktadır. Lazer ile yapılan epilasyon uygulamasında üst yaş sınırı yoktur fakat istenmeyen kıllar zamanla beyazlaşmışsa, lazer ışınları etki edemeyecek ve epilasyon uygulaması gerçekleşemeyecektr.  Epilasyon sonrasında mükemmel sonuçlar yakalamak genellikle beyaz ten ve siyah kıl rengine sahip olan kişilerde görülmektedir,  fakat bu faktörlere göre değişiklik gösteren seans sayısı ve uygulama sıklığı ile aynı sonuçları yakalamak ve elde edilebilmek mümkündür. İlk seanstan sonra bile etkisini görebileceğiniz lazer epilasyonda  tüylerde azalmayı hemen fark edebileceksiniz.

Düzenli seanslar sayesinde her zaman daha iyi sonuçlar gözlemlenir, aynı zamanda daha hızlı olarak sonuca ulaşmış olabilirsiniz. Diğer epilasyon uygulamaları sürekli tekrar edilmesi gereken ve ağrı veren uygulamalardır, uzun süreli rahatlığın keyfini yaşamak için lazer epilasyon uygulamasını kullanmanızı tavsiye ederiz. Lazer epilasyon yönteminde kalıcı olarak bir yan görülmemektedir, sadece uygulama sonrasında epilasyon yapılan cilt üzerinde kızarıklıklar görülebilmektedir,  bu durum yaklaşık 1-2 saat içerisinde normale dönecektir.  Lazer epilasyon uygulamasının mutlaka  uzman bir hekim tarafından yapılması sağlığınız açısından çok önemlidir hatırlatmak isteriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler