Kürtaj ücretini SGK ödeyecek

Devletin ödeme yaptığı sağlık hizmetleri listesine, "Dilatasyon ve kürtaj (10 haftadan küçük)" ibaresi eklendi. Tebliğe göre SGK, kendi isteğiyle kürtaj yaptıran sigortalılara 191 lira tedavi masrafı ödeyecek. Bu ödeme kamu, üniversite ya da özel hastane

Kürtaj ücretini SGK ödeyecek

Devletin ödeme yaptığı sağlık hizmetleri listesine, "Dilatasyon ve kürtaj (10 haftadan küçük)" ibaresi eklendi. Tebliğe göre SGK, kendi isteğiyle kürtaj yaptıran sigortalılara 191 lira tedavi masrafı ödeyecek. Bu ödeme kamu, üniversite ya da özel hastane gibi sağlık kurumlarına yapılacak. Kürtajın devlet hastanelerinde yapılması halinde sigortalı hiçbir ek ödeme yapmayacak. Özel ve üniversite hastaneleri ise, SGK'dan alacakları 191 liranın yanı sıra, sigortalıdan 382 liraya kadar ilave ücret talep edebilecek.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, kısa süre önce kamu hastanelerinde sosyal güvence kapsamında 10 haftaya kadar ücretsiz uygulanması gerektiği halde kürtaj yapılmadığına dair görüşlerini gündeme getirmişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI TALEP ETTİ ÖDEME LİSTEDE YERİNİ ALDI
TJOD Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir imzasıyla yapılan yazılı açıklamada; “Sağlık Bakanlığı kürtajın SUT kapsamına alınmasını talep etti. Hatırlayacağınız gibi 11.03.2014 tarihli basın açıklamamızda, “Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği olarak hiçbir yasal dayanağı olmaksızın hastayı ve hekimi zor durumda ve karşı karşıya bırakan bu keyfi uygulamaların bir an önce düzeltilmesini ve konuyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapılmasını Sağlık Bakanlığı’ndan talep etmekteyiz “ şeklindeki ifademiz ile bu konudaki yanlıştan dönülmesini talep etmiştik. TJOD olarak daima kadın doğum uzmanlarının ve hastalarımızın haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler