Küçük değişikliklerle direncinizi artırın

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Gözüküçük, küçük değişiklikler yaparak bağışıklık sistemini güçlendirmenin mümkün olduğunu söylüyor. İşte Dr. Gözüküçük’e göre, vücut direncini artırmak için yapılması gerekenler:STRESİNİZ

Küçük değişikliklerle direncinizi artırın

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Gözüküçük, küçük değişiklikler yaparak bağışıklık sistemini güçlendirmenin mümkün olduğunu söylüyor. İşte Dr. Gözüküçük’e göre, vücut direncini artırmak için yapılması gerekenler:

STRESİNİZİ YÖNETMEYİ ÖĞRENİN
Araştırmalar stresin bağışıklık sisteminin en büyük düşmanlarından biri olduğunu kanıtlamaktadır. Bunun için stresten kaçamıyorsanız, mümkün olduğunca uzak durun. Zevk aldığınız şeyleri yapmak için kendinize zaman ayırın.

KENDİNİZE BAŞKA BİR CANLIYI DOST EDİNİN
Köpekler ve diğer evcil hayvanlar size arkadaşlığın yanı sıra egzersiz yapma olanağı; böylece de sağlık sunabilir. Çalışmalar evcil bir hayvanı olan kişilerin kolesterol düzeylerinin daha düşük ve kalp sağlıklarının daha iyi olduğunu göstermektedir.

GÜÇLÜ BİR SOSYAL AĞ OLUŞTURUN
Güçlü sosyal bağlar sağlığınızın üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Yeni yapılan bir çalışma güçlü ilişkileri olan insanların zayıf sosyal bağları olanlara göre hayatta kalmak için gösterdikleri çabanın % 50 daha fazla olduğunu göstermiştir. Sosyal ağınızı genişletmek için, gönüllü bir sınıf alarak ya da sizi ilgilendiren bir gruba katılarak bunu deneyin.

HAYATINIZDA POZİTİF DÜŞÜNCEYE YER AÇIN
Pozitif düşünceler bağışıklık sisteminize sağlıklı bir destek verebilir. İyimserliğinizi artırmak için zevk aldığınız şeylere hayatınızda daha fazla yerin ve bardağın boş tarafını değil; dolu tarafını görmeye çalışın.

KAHKAHA ATIN
Kahkahanın bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabileceğine dair bazı bilgiler var olsa da henüz kanıtlanmamıştır. Ancak siz yine de kahkahayı hayatınızdan eksik etmeyin.

ANTİOKSİDANLARI TÜKETİN
Antioksidan yönünden zengin ve hücre yapısını korumaya yardımcı olan meyve ve sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Portakal, yeşil biber, brokoli, kivi, havuç, papaya ve yeşil yapraklı sebzeleri tüketmeye özen gösterin.

BOŞ KALORİLERDEN KAÇININ
Çerez, şeker ve gazlı içecekler gibi işlenmiş gıdalar vücudunuz için iyi olmayan katkı maddeleri ve kimyasallar içerirken; vitamin ve lifler yönünden fakirdir.

BİTKİSEL TAKVİYELER İÇİN DOKTORUNUZA DANIŞIN
Genel sağlığınızı iyileştirmek için sarımsak, ginseng gibi bitkisel takviyelerden yararlanabilirsiniz; ancak hekiminizin onayıyla…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık