KTÜ radyoterapi merkezi yenilendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesindeki radyoterapi ünitesi son teknolojik cihazlarla yenilendi.Ktü Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı bünyesinde hizmet veren radyoterapi ünitesine kazandırıla

KTÜ radyoterapi merkezi yenilendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesindeki radyoterapi ünitesi son teknolojik cihazlarla yenilendi.

Ktü Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı bünyesinde hizmet veren radyoterapi ünitesine kazandırılan yeni cihazların hizmete girmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Ktü Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile öğretim üyeleri ve radyoterapi ünitesi çalışanları katıldı.

Törende, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zümrüt Bahat, davetlilere yenilenen birimleri ve merkeze yeni eklenen cihazları tanıttı.

Yapılan modernizeyle ünite, mevcut cihazlara ek olarak, radyoterapide varılan en son teknoloi ile üretilmiş bir adet Lineer Hızlandırıcı (LINAC), bir adet CT simülatör, bir adet üç boyutlu (3D) tedavi planlama sistemi, tüm bu sistemler arasında online veri alışverişini sağlayan network ağı ve tedavilerin kalite kontrolünü sağlayacak sisteme kavuştu.

Ünitede, kanserli hücrelere maksimum doz verilirken ışın almaması gereken çevre dokulara minimum düzeyde ışın verilerek kanser tedavisinin yan etkileri azaltıldığı Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (IMRT) tekniği de uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler