KTÜ Farabi'de ünite yeniliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinin yenilenen kemik iliği nakli ünitesi hizmete açıldı.Farabi Hastanesi A Blok 11. katta yer alan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasınca (TTSO) yenilenen ünitenin açılışına KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Öze

KTÜ Farabi'de ünite yeniliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinin yenilenen kemik iliği nakli ünitesi hizmete açıldı.

Farabi Hastanesi A Blok 11. katta yer alan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasınca (TTSO) yenilenen ünitenin açılışına KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Ktü Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile davetliler katıldı. 

Başhekim Prof. Dr. Özlü, burada yaptığı konuşmada, kemik iliği nakli merkezi ve aferez ünitesinin Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış üniteler arasında yer aldığını belirterek, "1999 yılından itibaren iki yatak kapasitesiyle 12 yılda 175 kemik iliği nakli yapılan ünitemiz, TTSO'nun katkılarıyla yeniden yapılandırılarak, 8 yatak kapasitesine çıkarıldı. Yeni konseptte hasta odaları gerektiğinde yoğun bakın ünitesine dönüştürülebiliyor" dedi.

Kemik iliği nakli yapılan hastaların enfeksiyonlara çok duyarlı hale geldiklerini ifade eden Prof. Dr. Özen, "Hastaları enfeksiyonlardan korumak amacıyla ünite tümüyle saatte 12 hava değişimi yapabilen, 3 mikrometre partikül tutucu yüzde 99.97 etkinlikte hepa filter sistemiyle donatıldı. Karadeniz bölgesinde bizden başka kemik iliği nakli yapan merkez yok. Yaklaşık 6 il ve ortalama 6-7 milyon nüfusa hitap eden ünitede bulunan tek kişilik odalar, gerektiğinde refakatçi kalabilecek ve hastaların görüntülü ziyaretine olanak sağlayacak şekilde düzenlendi" diye konuştu.

Prof. Dr. Özlü, hasta yakınlarının destekleriyle tüm odaların televizyon ve kamera sistemleriyle desteklendiğini, aynı zamanda ek olarak servisteki ayaktan tedavi ünitesi, mutfak ve aferez birimlerinin de yeniden yapılandırıldığını anlatarak, "Ünitemiz, bölge insanımıza bugünden itibaren yenilenmiş ve genişletilmiş imkanlarıyla daha fazla yararlı olabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Ünitemizin yenilenmesine katkı veren başta TTSO, Tıp Fakültesi Vakfı ile bağışçı hasta ve hasta yakınlarımıza ve ünitemizde yıllardır özveriyle hizmet veren deneyimli ekibimize çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ktü Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, katkılarından dolayı oda yöneticilerine teşekkür ederek, TTSO Meclis Başkanı Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu ve ünitenin yenilenmesine destek veren hasta ve hasta yakınlarına plaket verdi.

Ulusoy, bölge insanına hizmet veren bir merkezin yenilenmesine destek vermekten dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler