Kolbastı İÇİN(!) iyileşin!

Kütahya'da bir büfeyi işleten esnaflar, meyve sularından elde ettikleri ve 'Zıpkın' ile 'Kolbastı' adı verdikleri kokteyllerin gribe karşı koruyucu etkisinin bulunduğunu ifade etti.Büfenin ortaklarından Esat Vuran, ağabeyi Ahmet Vuran ile işlettikleri büf

Kolbastı İÇİN(!) iyileşin!

Kütahya'da bir büfeyi işleten esnaflar, meyve sularından elde ettikleri ve 'Zıpkın' ile 'Kolbastı' adı verdikleri kokteyllerin gribe karşı koruyucu etkisinin bulunduğunu ifade etti.

Büfenin ortaklarından Esat Vuran, ağabeyi Ahmet Vuran ile işlettikleri büfede dondurma ve meyve suyu işiyle uğraştıklarını söyledi. Çeşitli meyvelerin sularını sıkıp hazırlayarak 20'ye yakın içeceği müşterilerine sunduklarını belirten Vuran, 'zıpkın' adını verdikleri karışımda mandalina, limon, portakal ve greyfurt sularının bulunduğunu belirtti. Vuran, Zıpkının bir bardağını içen kişinin günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşıladığını söyledi. Vuran, şöyle devam etti: "Tadı hafif ekşi olduğu insanlar içinde vücudu geriliyor gibi oluyor. Bu yüzden bu karışıma Zıpkın adını verdik. Kolbastıda ise Zıpkındaki meyvelerin yanı sıra nar suyunu bulunduruyoruz. Kolbastı gribe, kolesterola, zayıflamaya iyi geliyor. Bir müşterimiz bize özel bir içeceğin adını söyledi. Ne istediğini anlamadık ve 'Kolbastı bizde yok' dedik. Kolbastı demediğini söyleyince bu yeni içeceğin adını Kolbastı koyduk. Portakal, C vitamini deposudur, greyfurtun kolesterole iyi geldiği, havucun gözlere iyi geldiği, hafızayı kuvvetlendirdiği, nar suyunun şeker hastalığına ve zayıflamaya faydası olduğu biliniyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler