Kola'ya sigara uygulaması geliyor

Eyalet Senatosu, şekerli içeceklerin üzerinde "Sağlığa zararlıdır" ibaresi bulunan bir uyarı konulmasını zorunlu kılan düzenlemeyi onayladı. Uzmanlar, yasanın 1 ay içinde uygulamaya konulacağına kesin gözüyle bakıldığına dikkat çekti. Düzenleme birçok tar

Kola'ya sigara uygulaması geliyor
Eyalet Senatosu, şekerli içeceklerin üzerinde "Sağlığa zararlıdır" ibaresi bulunan bir uyarı konulmasını zorunlu kılan düzenlemeyi onayladı.
 
Uzmanlar, yasanın 1 ay içinde uygulamaya konulacağına kesin gözüyle bakıldığına dikkat çekti.
 
Düzenleme birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Devlet okullarında abur cubur yiyeceklerin ve gazlı içeceklerin satılmasını da 2005'te yasaklayan California,kamu sağlığı konusunda ABD'nin öncü bölgelerinden biri olarak değerlendirildi. Senatör Bill Monning, "Obezite, şeker hastalığı ve diş problemlerinin en önemli tetikleyicisi şekerdir. Bu düzenlemeyi "aşırı korumacı yönetim" olarak göstermek saçma. Halkın sağlığı her şeyden önemli" dedi.
 
Şekerli içeceklere kullanan dev şirketler, bu yeni yasa nedeniyle bir hayli zor duruma düştü. Şimdi hepsinin, yeni ve farklı bir yol bulmak için harekete geçtiği iddia edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler