Kış Mevsiminde Nasıl Beslenmeliyiz?

 Hastalığı önlemede, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi önem taşıyor. Eğer beslenmeye dikkat edilmezse yaklaşan kış daha zor geçebilir. Uzmanlardan bu konuda önemli öneriler geldi. D Vitamini İçin Balık Kış yaklaştı. Güneş artık soğuk yüzünü gösteriyor

Kış Mevsiminde Nasıl Beslenmeliyiz?

 

Hastalığı önlemede, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi önem taşıyor. Eğer beslenmeye dikkat edilmezse yaklaşan kış daha zor geçebilir. Uzmanlardan bu konuda önemli öneriler geldi.
 
D Vitamini İçin Balık
 
Kış yaklaştı. Güneş artık soğuk yüzünü gösteriyor. Bu da güneşin sağladığı D vitamininden mahrum kalmak anlamına geliyor.
 
Diyetisyen Belma Uyar, D vitamini için "Haftada bir ve hatta iki defa balık tüketmek D vitamini ihtiyacımızı bu süreçte bizim karşılayacaktır" diyor.
 
Bağışıklık Sistemi İçin C Vitamini Şart
 
Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için C vitamini içeren sebze ve meyvelerin tüketilmesinin de şart olduğu ifade ediliyor. 
 
Diyetisyen Uyar, bu konuda, "C vitamini turunçgiller, maydanoz, biber tarzındaki taze sebze meyvelerde soğuk algınlıklarına, bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besinlerdir" diye konuştu.
 
Taze Tüketim Çok Önemli
 
Bu besinlerin taze tüketilmesi de çok önemli.
 
Diyetisyen Belma Uyar, "Besinleri taze bir şekilde tüketmemiz ve hasta olmadan tüketmemiz önem arz ediyor" şeklinde konuştu.
 
Kışı hastalanmadan atlatabilmek için bu önerilere kulak vermek gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık