Kilo aldıran 5 büyük hata

 1-Diyet gazlı içecek tüketmek  Diyet gazlı içecekler sadece ağzınızda bir tat oluşturur, içeriğinde yapay tatlandırıcılar olduğu için aslında vücudunuzun tatlı ihtiyacını karşılamaz. Yerine bir bardak maden suyunun içine limon veya lime ekleyerek için. 2

Kilo aldıran 5 büyük hata

 

1-Diyet gazlı içecek tüketmek
 
Diyet gazlı içecekler sadece ağzınızda bir tat oluşturur, içeriğinde yapay tatlandırıcılar olduğu için aslında vücudunuzun tatlı ihtiyacını karşılamaz. Yerine bir bardak maden suyunun içine limon veya lime ekleyerek için.
 
2-Çok fazla kalori azaltmak
 
Beslenmenizden çok fazla kalori azaltmak, aslında sizi şişmanlatır. Haftada 500 gram kilo vermek için beslenmenizden haftalık 3500 kalori kesmeniz demektir.
 
3-Makarnaların üzerine eklenen yağ ve soslar
 
Makarna yemek sizi şişmanlatmaz. Kilo aldıran şey yediğiniz miktar ve üzerine eklediklerinizdir. Doğrusu, makarnanın üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyebilirsiniz.
 
4-Akşamları fazla yemek
 
Akşam 8 den sonra hiçbir şey yememeyi bir kural haline getirin demiyorum. Ancak, akşam genellikle daha fazla yemeye meyilliyiz ve yerken aldığımız kalori miktarını doğru hesaplayamıyoruz. Aslında size kilo aldıran yemek saatiniz değil, alınan kalori miktarındaki yanlış hesaplamadır. 
 
5-Yağı azaltılmış gıdaları tüketmek
 
Besinden yağ oranı düşürüldüğü zaman tadı azaldığı için, ekstra şeker veya kimyasallar ekleyerek, tadı geri kazandırılmaya çalışılır. Bu katkı maddeleri tam yağlı yiyecekleri yemekten bile daha fazla şişmanlatır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık