Kelkit balının sırrı ortaya çıktı

Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Ali Kandemir, yaptıkları çalışma sonucunda Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 427 çeşit ballı bitki çeşidinin bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi. Kelkit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdü

Kelkit balının sırrı ortaya çıktı

Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Ali Kandemir, yaptıkları çalışma sonucunda Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 427 çeşit ballı bitki çeşidinin bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi. 
Kelkit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DOKA tarafından finanse edilen “Kelkit Florası Görücüye Çıkıyor” projesi kapsamında yaptıkları alan çalışması yaptıklarını ifade eden Kandemir, çalışmalarda çok önemli bulgulara ulaşıldığını ifade etti.
Kandemir, yürütülen çalışmaların Kelkit ve çevresinde üretilen balın kalitesinin yüksek olmasının bitkisel sebebini belirlediğini belirterek, “Kelkit’te Arıların bal yapım sürecinde yoğun olarak yaralandıkları Hodangiller (Boraginaceae-Arı otları), Gülgiller (Rosaceae), Ballıbabagiller (Lamiaceae), Papatyagiller(Asteraceae) ve Baklagillere (Fabaceae) ailesine ait 427 çeşidin doğal olarak Kelkit’te bulunduğunu saptadık. Bu kadar zengin nektar kaynakları Kelkit’in bal kalitesi ve arıcılıkta farkını ortaya koyacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık