Kanser tedavisinde yeni açılım

Günümüzde kanser gibi, ileri aşamalarında yaşam ümitlerinin azaldığı hastalıklarda geri kalan günlerin daha sıkıntısız geçirilmesi amacıyla birçok gelişmiş ülkede palyatif tedavi yöntemleri uygulanıyor.DR. Mehmet Bulut, bugünkü köşesinde, SGK'nın palyatif

Kanser tedavisinde yeni açılım

Günümüzde kanser gibi, ileri aşamalarında yaşam ümitlerinin azaldığı hastalıklarda geri kalan günlerin daha sıkıntısız geçirilmesi amacıyla birçok gelişmiş ülkede palyatif tedavi yöntemleri uygulanıyor.

DR. Mehmet Bulut, bugünkü köşesinde, SGK'nın palyatif tedavi hizmet bedellerinin karşılanacağını duyurduğunu aktardı. Bulut'un, 'Hastaların hayatına günler değil, günlerine hayat katılacak' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"SGK geçtiğimiz hafta içinde Sağlık Uygulama Tebliği'nde bazı değişiklikler yaptı ve palyatif tedavi hizmet bedellerinin karşılanacağını duyurdu. Buna göre; kronik hastalığı olan yaşlı, kanser hastası, psikolojik destek ihtiyacı gereken hastaların hastane ortamında bakılmasını sağlayan ayrıca yoğun bakım tedavisi tamamlanmış ancak normal yataklı servislerde sunulan hizmetlerin yetersiz kalacağı durumlarda ve buna benzer birçok hastanın tedavisinin ve bakımının sağlanması, hastaların yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla palyatif bakım tedavisi ödeme kapsamına alındı.

Ancak palyatif bakım tedavisi ilk etapta tüm hastanelerde uygulanmayacak. Bunun için Sağlık Bakanlığı hastanelerinde bir pilot uygulama başlatıldı. Bu uygulama ile aynı zamanda yoğun bakım ünitelerinin amacına uygun olarak kullanılması hedeflenmekte.

Umarım bu tedavi yöntemi sadece devlet hastaneleriyle sınırlı kalmaz ve özel hastaneler ile üniversite hastaneleri tarafından verilen palyatif bakım tedavisi hizmetleri de SGK tarafından kısa zamanda karşılanmaya başlanır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık