Kanser taramasında birincilik ödülü!

Türkiye genelinde başlatılan kanserde erken tanı kampanyasında Kahramanmaraş, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından 81 il içerisinde birinci seçildi. Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkez

Kanser taramasında birincilik ödülü!
Türkiye genelinde başlatılan kanserde erken tanı kampanyasında Kahramanmaraş, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından 81 il içerisinde birinci seçildi.
 
Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin (KETEM) birinciliği, Kanser Haftası münasebetiyle Ankara’da düzenlenen törende açıklandı. İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, il genelinde 2013 yılında kanser tarama sayısının bir önceki yıla oranla 9 kat arttığını belirtti. KETEM’in bu başarısı nedeniyle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından birincilikle ödüllendirildiğini aktaran Yener, “İl genelinde KETEM sağlıklı vatandaşları tarayarak, kanserde erken teşhis ile kanserin erken evrede yakalanması ve kanserden ölümlerin önlenmesi için çalışmalar yürütmektedir. Kanser taramasında Kahramanmaraş’ta 2012 yılı rakamlarına oranla 2013 yılında 9 kat daha fazla vatandaşa bu hizmet sunuldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ödül hepimizin ödülüdür.” dedi.
 
Türkiye genelinde illerin bu başarıyı yakalayamadığını kaydeden Yener, “Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen ödenek ile aldığımız dijital mamografi cihazın kurulumu yapıldıktan sonra merkez ve Elbistan KETEM’de taramaların hem sayısı hem de kalitesini artırmayı planlıyoruz. Diğer yandan merkez KETEM’i ve Elbistan KETEM’i, yeni binalarına taşıyarak daha verimli ve kaliteli hizmet vermeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler