Kadınlar Dikkat: Trabzon'da Kadın doğum ameliyatlarında bir ilk!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Recep ERİN, kadın genital organ sarkmalarının tedavisinde yeni bir uygulama olan kapalı ameliyat yöntemi hakkında bilgi verdi.    Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapalı yöntemle rahim alınması gibi ileri

Kadınlar Dikkat: Trabzon'da Kadın doğum ameliyatlarında bir ilk!
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Recep ERİN, kadın genital organ sarkmalarının tedavisinde yeni bir uygulama olan kapalı ameliyat yöntemi hakkında bilgi verdi. 
 
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapalı yöntemle rahim alınması gibi ileri düzey operasyonların yıllardır başarı ile yapıldığını fakat bunu bir adım ileri taşıyarak bir ilke  imza attıklarını ifade eden Erin, “Hastanemizde ilk defa kadın genital organ sarkmalarının ameliyatını kapalı yöntemle (laparoskopik sakrokolpopeksi) gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu yöntemle rahmi alınmış fakat sonrasında genital organlarında sarkma meydana gelmiş hastalarımızı tedavi ediyoruz. Hastalarımızda genellikle alt karın bölgesinde çekme veya acı hissi, idrar kaçırma problemleri ve vajen bölgesinde ağırlık veya dolgunluk hissetme gibi artan şikâyetler mevcuttur. Bu ameliyatla hastalarımızın günlük yaşamlarını zorlaştıran bu şikâyetlere çözüm bulunmaktadır. Karın alt bölgesinde açılan minik delikler vasıtasıyla karın içi görüntülenmekte ve bu deliklerden yardımcı aletler ile operasyon gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemle sarkan doku ve organlar özel bir yama yardımı ile kuyruk sokumu kemiğinin iç duvarına sabitlenmektedir. Kapalı yöntemle gerçekleştirilen bu ameliyat hastanın daha az ağrı duymasına, enfeksiyon gelişme riskinin azalmasına, karın duvarı kesilmediği için ameliyat izi kalmamasına aynı zamanda hastanın kısa sürede günlük yaşama dönebilmesine de fırsat sunmaktadır.  Kapalı yöntemle gerçekleştirilen bu ameliyat hâlihazırda Ülkemizde az sayıda merkezde uygulanmaktadır. Son teknolojinin kullanıldığı bu ameliyatın, Hastanemizde yapılıyor olması hem bizler için gurur verici hem de hastalarımız için yüz güldürücü bir gelişmedir" dedi.
 
adsizss.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler