İşte tarçının bilinmeyen faydaları...

Yapılan çalışmalar tarçının kilo verme konusunda etkili olduğunu gösteriyor. Diyet yemeklerinizin veya içeceklerinizin içine her gün 1 kaşık tarçın atın.Kalsiyum, lif, demir ve magnezyum açısından zengin bir baharattır. Kanser hücreleri üzerinde olumlu et

İşte tarçının bilinmeyen faydaları...

Yapılan çalışmalar tarçının kilo verme konusunda etkili olduğunu gösteriyor. Diyet yemeklerinizin veya içeceklerinizin içine her gün 1 kaşık tarçın atın.

Kalsiyum, lif, demir ve magnezyum açısından zengin bir baharattır. Kanser hücreleri üzerinde olumlu etkisi vardır. Ülserin oluşmasını ve yayılmasını önler.
 
Kan şekerini düzenler. İyi ve kötü kolesterol üzerinde etkilidir. Bu yüzden kalp ve tip2 diyabet hastalarına çok yararlıdır. Tatlı bir baharat olduğu için, tatlı ihtiyacınızı karşılar.
 
Vücuttaki insülin seviyesini arttırır. İnsülin biyolojik aktivitesini taklit eder ve glikoz metabolizmasını artırır. Yüksek kan şekeri düzeyleri, vücut tarafından yağ depolamayı önler ve kilo vermeyi sağlar.
 
El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
 
Adet öncesi gerginliklere iyi gelir. Cinsel isteği arttırır.
 
Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
 
Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır. Yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmalı ve cam kavanozlarda saklanmalıdır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık