İnternet Bağımlılığı kimlerde görülüyor?

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği internet bağımlılarına tedavi hizmeti veriyor. Polikliniklere bireysel olarak başvurabilen hastalar, psikiyatrlar yardımıyla terapi veya ilaç tedavisiyle bağımlılıklarından

İnternet Bağımlılığı kimlerde görülüyor?

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği internet bağımlılarına tedavi hizmeti veriyor. Polikliniklere bireysel olarak başvurabilen hastalar, psikiyatrlar yardımıyla terapi veya ilaç tedavisiyle bağımlılıklarından kurtulabiliyor.

Kitleleri etkisi altına alan internet bağımlığını önlemek amacıyla harekete geçen kamu hastaneleri, İnternet Bağımlılığı Poliklinikleriyle bağımlı hastalara hizmet veriyor. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan polikliniklere hastalar bireysel olarak başvurup, tedavi ediliyor. Psikiyatrlar eşliğinde tedavi gören hastalar, internet bağımlılığından kurtulabiliyor.

AİLELERE, “İNTERNET BAĞIMLILIĞI” SEMİNERİ

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen seminerde internet bağımlılarının ailelerine de seminer verildi. İnternet bağımlılığına dikkat çekilen seminerde; Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu, ailelere yaptığı konuşmada internetin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirtti. İnternetin bilgi edinmek amacıyla iyi bir merak olduğunu kaydeden Müslümanoğlu, diğer taraftan da insanların neler yaptığını görebilmek amacıyla kötü bir merak duygusu sağladığını söyledi.

“KİŞİLER AİLELERİYLE BİRLİKTE TEDAVİYE BAŞVURMALI”

Psikiyatr Dr. Zerrin Binbay, polikliniklerin amacının bağımlılığı önlemek ve hastaları tedavi etmek olduğunu ifade ederek, “İnternet bağımlılığı gelişen bir teknolojiyle birlikte artık çok sık görmeye başladığımız bir durum. İnternet bağımlılığının belirtileri de diğer bağımlılıklara çok benziyor. Yaygınlığının çok olması sebebiyle bağımlılık kısmı zaman zaman atlanabiliyor. Bu yüzden internet bağımlılığına dikkat çekmek, birinci amacımız önlemek. Önleme daha kolay ve ucuz, hem de daha az zaman alıcı. İkinci amacımız da eğer böyle bir internet bağımlılığı durumu varsa kişilerin ve aile bireylerinin hep birlikte tedaviye başvurmaları. Bu yüzden İnternet Bağımlılığı Polikliniğimizi açtık. Haftanın bir günü bir devlet hastanesinde bu hizmetin verilmesini önemsiyoruz. Bu poliklinikler daha önce de açılmıştı ama yaygınlaşmaya başladı” dedi.

“İNTERNET BAĞIMLILIĞINDA EN ÖNEMLİ KRİTER: ZAMAN ALGISININ BOZULMASI”

İnternet bağımlılığının en önemli kriterinin zaman algısının bozulması olduğunu belirten Binbay, “Bağımlılık kriterleri arasında saatle ilgili çok bir kavram yok. Bütün bir gece veya bütün gün kullanmak tabi bunun bir bağımlılık olduğunu vurgular ama bağımlılık kriterleri arasında saatle ilgili kavramlar yerine kişinin ailesiyle, çevresiyle problem yaşaması, sorumluluklarını yerine getirememesi kişinin planladığı saate uymaması en önemli kriterlerden kabul ediliyor. Zaman algısının bozulması” diye konuştu.

“İNTERNET BAĞIMLILIĞI HER YAŞTA GÖRÜLÜYOR”

Her insanın internet bağımlısı olabileceğine dikkat çeken Binbay, “15 yaş ve üstü olarak hizmet ediyoruz. Fakat tüm başvuran bireyleri bilgilendirme yapıyoruz. İnternet bağımlılığı her yaşta görülüyor. Bunun bir yaş ve cinsiyeti yok. Yapılan araştırmalara göre genç erkeklerde daha çok görülüyor. Hastaneye gelerek bireysel başvuru yapabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Psikiyatr Dr. Zerrin Binbay, hastaların gerekli olursa ilaç tedavisi de görebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık